Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Joona Merviö - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Proakatemialla aina puhutaan siitä, että toisten esseitä pitäisi lukea. Olen tästä samaa mieltä, mutta olen laiminlyönyt tätä täysin. Nyt kuitenkin essee deadline painaa päälle ja runosuoni ei syki. Kysyin Kolulta, että mistä sitä tekisi viimeisen tarvittavan esseepisteen. Kolu sanoi, ettei suosi kommenttiesseitä, joten teen sellaisen. Minä saan aiheen, josta kirjoittaa ja ylipäätään tulee luettua muiden tekemiä esseitä. Tiimikaverit saavat palautetta omista teoksistaan. Winwin tilanne, eikö? Meillä Roimassa puhutaan siitä, että palautetta tulisi antaa enemmän, joten tässä nyt palautetta Rasmukselle ja Avalle.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/dropshipping/

 

Rasmuksen essee käsitteli dropshippausta. Tykkäsin esseestä todella paljon. Esseen alussa lähdettiin heti maalaamaan jokaisen yrittäjän unelmaa, eli vapautta tehdä töitä missä ja milloin vain. Dropshippaus on alkanut tässä lähiaikoina itseänikin kiinnostamaan ja olemme siitä joidenkin roimalaisten kanssa puhuneetkin.

 

Miksi tykkäsin esseestä?

 

Mielestäni tämä essee käsitteli monelle varmasti vierasta aihetta todella yksin kertaisesti. Rasmus oli kirjoittanut todella selkeästi ”step by step” tyylisesti miten tämä oravanpyörä pyörii. Esseessä oli mm. katelaskenta kerrottuna, markkinointikavanat ja mitä tarvitsee, kun lähtee tekemään dropshippausta (pääoma tms.). Konkretiasta aina puhutaan niin mielestäni tämä essee oli konkreettisella tavalla kerrottuna. Esseen lopussa käsiteltiin dropshippauksen hyötyjä ja haittoja. Tykkäsin siitä, miten haittoja löytyi enemmän mitä hyötyjä. Yleensä kun itselle kiinnostavasta aiheesta puhuu/kirjoittaa, voi olla aika putkinäkö päällä, mutta Rasmuksella ei ollut tämän esseen parissa. Viimeiset lauseet käsittelivät sitä, mitä dropshippauksesta voi oppia, vaikka sitä ei loppu elämää tekisikään.

 

Tämän esseen jälkeen tuli olo, että Rasmus nyt lähdet tuota kokeilemaan, kun homma selkeästi kiinnostaa. Muutamat muutkin roimalaiset ovat kertoneet aiheen kiinnostavan, joten siitä projektiryhmä alle ja kokeilemaan! Viime pajassa taisin Rasmukselle sanoa, että tuot Roimaan energiaa niin onnistuit sitä tuomaan myös tämän esseen kautta minuun! Hyvä Rasse!

 

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/digimarkkinointi-3/

 

Avan essee kertoi digimarkkinoinnista. Ensin käytiin läpi mitä kaikkea se digimarkkinointi tarkoittaa ja sitten pureuduttiin eri digimarkkinoinnin tyyleihin. Ava kertoi siitä mitä hän on itse mieltä kohdennetusta markkinoinnista ja vaikuttaja markkinoinnista. Olen itse samalla sivulla Avan kanssa! Esseen lopussa kerrottiin digimarkkinoinnin haasteista ja tästä osasta tykkäsin eniten esseessä. Koen itse samalla tavalla digimarkkinoinnin haasteet, miten Ava oli kirjoittanut. Essee ja varsinkin tämä haastekappale herätti itsessäni paljon mietteitä. Eniten mietityttämään jäi se, että miten tulevissa projekteissa saan arvolupauksen heijastelemaan digimarkkinoinnissa. Myös heräsi mietteitä siitä, kuinka pitää asiakkaalle brändikuva selkeänä, mutta silti markkinoida monella eri tavalla? Mikä tässä on se kultainen keskitie? Siinä minulle pohdittavaa.

 

Tämä essee oli hyvä ensipuraisu digimarkkinoinnista ja innosti minua lukemaan lisää tästä aiheesta. Ava itsekin kirjoitti pohdintaan, että tämä oli vain pieni kevyt kosketus digimarkkinoinnin ihmeelliseen maailmaan. Suosittelen tätä esseetä sellaiselle henkilölle, jolla ei hirveästi ole tietoa digimarkkinoinnista. Lukemalla tämän saa hyvän alkupalan!

 

Käykääpäs ihmeessä lukemassa molempien esseet!

Kommentit
 • Aleksi Kolunsarka

  Tsau mestari! Hyvä, että sait oman tiimiläisten esseistä ajatusvirtaa ja myös esseen kirjoitettua! Olen samaa mieltä, että muiden esseitä lukemalla saa uutta tietoa samalle oppien ymmärtämään toisten näkökulmia. Pakko selventää silti omaa ajatusta, ettei jää väärä käsitys lukijoille.

  Kommenttiesseet on omasta mielestä ihan jees, mutta itse tykkään antaa palautetta mieluummin suoraan kasvotusten, jolloin tunnejälki voi olla suurempi ja syntyy mahdollisuus keskustella aiheesta. Kommenttiesseet on myös helppo tapa saada pisteitä tehtyä, jolloin siihen helposti takertuu yhä useammin. Näin kynnys lukea ammattikirjallisuutta voi nousta aikana, jolloin ihmisten keskittymiskyky on kaikista alhaisimmillaan.

  En tällä kommentoi Joona sinun esseetä, vaan annan yleisen näkökulman, jos joku tätä sattuu nyt lukemaan. Itsehän vinkkasin, että tällä tavalla saa ainakin yhden pisteen hoidettua pois alta myös samalla hiukan jotain lukien. Itse tykkään lukea esseitä toki noin muutenkin, sillä niistä saa uusia ajatuksia ja voi löytää uusia kirjavinkkejä 🙂 Tästä kommenttiesseestä paistaa ainakin se, että se on tehty ajatuksella! Hyvä Joona!

  4.12.2022
 • Rasmus Kautto

  Hiano nähä!

  4.12.2022
Kommentoi