Tampere
19 Jun, Wednesday
18° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Tuomas Santala - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

 

Kommenttiesseee – 1ep

 

Kommenttiessee esseeparin (Elina Valve) yksilöesseistä

 

Herra presodentti: Olen auttamassa lähettämään miehen kuuhun. (Elina Valve)

Tämä oli mielenkiintoinen ja erilaisia ajatuksia herättävä essee! On mielenkiintoista ajatella miten amerikkalaisuutta kuvaavan omistajuuden tunteen saisi luotua työpaikalle ja joskus mahdollisesti omaan yritykseen. 1960-luvun Yhdysvalloissa yksi iso syy yhteishengelle oli varmasti maailmansotien jälkeen ja kylmän sodan aikana pinnalle ponnistanut patriotismi ja yhteiset viholliset. Jo ennen maailmansotia Yhdysvaltoja pidettiin mahdollisuuksien ja rikkauksien maana. Ehkä omaan yritykseen voisi jollain tavalla hyödyntää samankaltaista ajatusta mahdollisuuksista ja paremmasta elämästä.

 

Rutiinit atomeiksi Vol.1 (Elin Valve)

Tämä oli todella hyödyllinen essee! Minulla itselläni on ollut aina jonkun verran vaikeuksia aloittaa sellaisia rutiineja, joita pitäisin hyödyllisenä. Aloittaminen ja ylläpitäminen tuntuu usein vaikealta. Voisinkin viedä käytäntöön itseni palkitsemisen aina tehtävän suoritettuani. Se voisi auttaa uusien rutiinien aloittamisessa. Olen kuullut jonkun sanovan, että ihmiset toimivat 95 prosenttia elämästään ns. ”autopilotilla”, eli tekee rutiininomaisia toimintoja sen enempää niitä miettimättä. Mitä enemmän siihen 95 prosenttiin saa lisättyä hyödyllisiä ja itseään kehittäviä rutiineja niin sitä parempi. Kiitos tästä!

 

Rutiinit atomeiksi Vol.2 (Elina Valve)

Tämä essee täydensi hyvin ensimmäistä versiota. Ensimmäisestä versiosta itselleni ajatuksena nousseesta palkitsemisesta rutiinien muodostamiseksi oli tässä esseessä hyvin konkreettisia esimerkkejä ja teoreettista tietoa. Tätä esseetä lukiessani omaamani huonoja rutiineja nousi myös paljon pinnalle. Onneksi esseessä oli hyvä keino näiden huonojen rutiinien poistamiselle. Kiitos!

Tykkäsin, kun avasit käyttäytymisen syitä heimoaikaan ja ihmisen biologisuuteen viittaamalla. Tässä esseessä kulttuuri nousee myös isoon merkitykseen. Ehkä meidän pitää Kipinässä panostaa kulttuurin luomiseen entistä enemmän.

22-vuotias yrittäjänalku.

Kommentoi