Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee vahvuuksista ja unelmaduunistaKirjoittanut: Ida Laaksonen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Intro

Minulla on ollut pidempään työpöydällä yksi keskeneräinen essee auki ja päätin hakea inspiraatiota muiden esseistä. Loppujen lopuksi esseet olivat niin mielenkiintoisia, että päädyin kommentoimaan ja kirjoittamaan kommenttiesseen. Valitsin esseet melko sattuman varaisesti minua kiinnostavista aiheista. Koostin tähän kirjoittamani kommentit esseisiin, linkeistä pääset myös lukemaan kirjoittajien esseet.

 

Mitä minä myyn?

Kukka-Maaria Halme

https://esseepankki.proakatemia.fi/mita-mina-myyn/#comment-9810

Jee kiva kuulla, että sulla on kanssa tulossa erilainen kesä yrittäjänä! <3 Olen paljon pohtinut keväällä samoja aiheita, joita esseessäsi nostit esille. Hinnoittelu ja oman työn merkitys on tärkeitä aiheita oikeastaan aina. Koen että hinnoittelussa voi harjaantua käytännön tekemisen kautta. Projekteista saa hyvin harjoitusta oman tuntihinnan ja omien resurssien ymmärtämisen kautta. Unelmaduunin hinnoittelu ja siitä laskuttaminen on myös mielenkiintoista. Olen pohtinut samoja perusteita unelmaduunin hinnoittelulle, mielestäni motivaatio ja halu kehittyä on tärkeimmät tekijät. Kiva kuulla, että neuvottelu ja tarjousten tekeminen kiinnostaa se on kyllä todella tärkeä taito yrittäjälle. Kevään aikana tullut itsekin opittua vähän kantapään kautta, miten tärkeää on neuvotella ja sopia asioista asiakkaan kanssa.

 

Esseetä oli kiva lukea, sillä olit nostanut pääpointit kivasti ja selkeästi esiin. Aihe on mulle myös ajankohtainen just nyt.

 

Vahvuuksien hyödyntäminen tuo elämään lisää hyvää oloa

Essi Keränen

https://esseepankki.proakatemia.fi/vahvuuksien-hyodyntaminen-tuo-elamaan-lisaa-hyvaa-oloa/#comment-9812

Sun esseitä on aina niin kiva lukea. <3 Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen auttaa monella elämän osa-alueella. Olen samaa mieltä, että tiimissä on helpompi löytää oma paikka, kun tunnistaa omat vahvuudet. Toisaalta tiimissä toisten vahvuuksien tunnistaminen auttaa delegoimaan ja sitä kautta tehostamaan tiimin toimintaa. Jokaisen vahvuudet yhdistämällä tiimi saavuttaa myös potentiaalinsa yksilöiden kautta. Ydinvahvuudet ja kasvuvahvuudet ovat uusia termejä minulla, mutta heti jotenkin todella loogisia ajatella omaankin elämään.

 

Pohdin esseetä lukiessani, että miten omia vahvuuksia voisi paremmin tunnistaa ja kirjoittamasi lista toimi hyvänä apukeinona. Lapsuuden kautta ainakin minun on helpompi pohtia omia vahvuuksiani. Omia vahvuuksia on mielenkiintoista pohtia myös erilaisten ympäristöjen kautta. Ympäristö vaikuttaa ajatuksiimme itsestämme ja omista kyvyistämme. Koen, että Apajassa varmasti monilla ollut haasteita tuoda itseään ja vahvuuksiaan esiin. Varmasti itsetuntemuksen kautta on helpompi tunnistaa omia vahvuuksia ja heikkouksia. Voimavaravalmennuksesta oli kiva myös lukea se tuntuu niin tärkeältä ja oikeasti auttaisi monia itsetuntemuksen kanssa.

 

Yhteenveto

Molemmat esseet mielestäni täydensivät hyvin toisiaan. Omien vahvuuksien tunnistamisen kautta voi olla helpompaa myös hinnoitella omaa työtä. Toisaalta vahvuuksien kautta voi löytää merkityksellisen työn, niin kuin Kukka kirjoitti, että on päässyt toteuttamaan omia vahvuuksiaan Herkkä projektissa. Ajatellen myös, että unelmatyössä yhdistyy monia itselle tärkeitä asioita ja omia vahvuuksia.

 

Kommentoi