Tampere
21 May, Tuesday
10° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiesseeKirjoittanut: Maria Eskola - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kommentointiessee – eli viiteen eri esseeseen kommentoinnit:

 

Maria Välimäki – Onnistu tiimityössä

 

Kiitos tästä Marzi <3 Oon ekasta Proakatemiapäivästä lähtien kokenut tosi helpoksi ja kivaksi jutella sun kanssa! Mutta tosiaan, tiimissä olet ollut hieman hiljaisempi; siksi olikin erittäin mielenkiintoista lukea sulta kirjoitus tiimityöstä – miten sinä koet Eventan.

Listauksessa tiimityön kehittymistä haittaavista asioista silmät avautui haittaan “Tiimitoiminnalla tavoiteltavien hyötyjen epäselvyys”. Kolahti. Mietin vielä pari kuukautta sitten, että todellakin haluan antaa itsestäni kaiken tälle tiimille ja katsoa mihin se johtaa. Mulla oli joku mystinen usko siitä, että johonkin hienoon tämä johtaa. Ja vähintään siihen, että oppii aivan tajuttomasti.

Mutta tää on mulle itselleni liian epämääräinen hyöty, usko siihen horjuu välillä. Ja kun katson Eventaa, luulen etten ole ainoa (esimerkiksi tavoitepajassa, jossa puhuimme rahanjaosta aistin tällaista). Asiaan heränneenä aionkin kysellä asiasta Eventalaisilta ja toivottavasti inspiroidun muiden vastauksista. Osaan itsekin sanoa, että TÖNÖn kaltaiseen isoon ja mahtavaan projektiin en olisi ikinä pystynyt ilman Eventaa. Mutta tämä ei riitä, haluan tietää vielä muitakin hyötyjä. Torstain pajassa puhumme Eventan tulevaisuuden visiosta ja toivon, että sen keskustelun jäljiltä näemme kaikki myös tiimitoiminnan hyödyt entistä kirkkaammin.

 

Susanna Leinonen – Luota itseesi ja jatka vain eteenpäin!

 

Mitä tekisit, jos et pelkäisi? On aika hyvä kysymys herättämään itsensä omista itselleen asettamistaan rajoista. Toisaalta on myös kiva kelata elämäänsä taaksepäin ja miettiä, mitkä valinnat pelottivat ja kuinka ne asiat lopulta sujuivat. Usein pelot tuntuvat jopa hassuilta jälkeenpäin kun niitä pohtii.

TÖNÖssä osasimme jo tänä kesänä laskea itsellemme palkan kontilla tehtävistä työtunneista. Hallinnollisille työtunneille emme laskeneet mitään palkkaa, mutta pieniä summia niistäkin pystymme jo maksamaan. Ensi kesänä on tarkoitus nämä “varmemmat” kontilla tehdyt tuntipalkat maksaa rekrytoimillemme työntekijöille ja me itse pyrimme saamaan palkan pääosin hallinnollisten työtuntien kautta.

Kyllä vähän jännittää, miten tämä onnistuu. Teemme todella paljon töitä TÖNÖn eteen, se on täysin varmaan. Palkkaamillemme työntekijöille maksamme palkat sovitusti, se on myös varmaa. Mutta epävarmaa onkin säät, rekrytoinnin onnistuminen, hinnoittelun onnistuminen ja moni muu asia. Erityisesti se, kuinka paljon (ja milloin) lopulta saamme palkkaa omasta uurastuksestamme, on vielä epävarmaa.

Tästä varmasti keskustellaan paljon aina tulevaan TÖNÖkesään saakka. Oli kiva lukea kirjoituksesi aiheesta, kiitos. Pohdin, luotammeko vaikkapa omaan tapahtumatuotanto-osaamiseemme niin paljon, että voimme laskea tapahtumien kasvattavan voittoa sen verran, että tapahtumien suunnittelun tuottama lisätyö kannattaa? Ja siispä saisimme palkan näistä hallinnollisista työtunneista tapahtumatuotannon ja ihan kaiken muunkin suunnittelutyön osalta?

 

Ida Harju – Herää, jotta menestyt!

 

Kiva kirjoitus! Sulla on tosi ihana kirjoitustyyli. En ole mikään aamuihminen, mutta tämä kirjoitus oli inspiroiva. Voisihan tätä koittaa. Olen itse koulun alkamisen jälkeen löytänyt pikkuhiljaa uusia hyvä aamurutiineja. Kouluun polkupyöräily ehdottomasti on näistä paras. Se herättää ja antaa pienen hetken aikaa olla luonnossa ja ajatella rauhassa. Mikäli menen bussilla kouluun, sometan koko matkan enkä rauhoitu samalla tavalla kun pyöräillessä. Toinen on ajoissa oleminen, pyrin olemaan koulussa n. 10 min etukäteen. Jos taas olen koulussa juuri minuuttia ennen kuin pitäisi, huomaan, että siitä jää kiireinen sävy mielialaan koko päiväksi.

Taidampa ottaa susta mallia, ja koittaa seuraavien myyntipäivien ajan mennä joka ilta positiivinen innostus mielessäni nukkumaan!

 

Konsta Linkola – Matkalla johtajaksi

 

Oon tosi ilonen siitä, että haluat antaa itsestäsi niin paljon Eventalle. En edes tiedä mitkä on sun motiivit, mutta lopputulos on kuitenkin meidän yhteisen tiimin kasvu. Kiitos.

Tän kirjoituksen loppu oli jotenkin ihana. Sulle on tärkeintä johtamisessa innostaminen ja se on kyllä myös sun vahvuus. Tarina Slushin kattorakenteisiin kiipeilemään pääsemisestä oli kaunis. Siitä välittyy hyvin se, kuinka oot kasvamassa johtajaksi, jonka näyttämään suuntaan on helppo lähteä suhun luottaen.

Veikkaisin, että sun uuden BL-kauden yksi haaste on kirjoituksen johtajuuden tarkoituksien listauksen kohta “Pidä päämäärä, tavoitteet ja toimintamalli relevantteina ja mielekkäinä”. Kirjoituksessanne todetaan, että “Tiimin tulee valita itselleen oma päämääränsä. Johtajan odotetaan käyttävän arvovaltaansa ja etäisyyttään hyödyksi voidakseen selkiyttää ja suunnata tiimin päämäärää.”. Tämä kiteyttää mielestäni hyvin, mitä tulemme pohtimaan torstain pajassa ja mitä tiimi sinulta tässä kohtaa tarvitsee.

 

Tuomas Aro-Heinilä – How to be more productive

 

Interesting writing about productivity. Many of these things are already somehow in use in my life. However, I’d like to be more productive. Guess I’ll watch the playlist!

At the moment I’m doing a small project on my own. When I was negotiating about the work and price with my client, I calculated my price based on my working hours. Now I’ve realized I’ve used more hours than I thought. So I understand now this funny thing about productivity, if you fuck it up – it makes your payment (hourly wage) lower.

 

Kommentoi