Tampere
15 Jun, Saturday
18° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiaKirjoittanut: Ville Pajala - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Aamuista

Hyviä pointteja aikaisen heräämisen hyödyistä joita ei välttämättä usko ennen kuin niiden on itse todennut pitävän paikkansa.

Olen itse kuluneen lukuvuoden aikana kiinnittänyt paljon huomiota heräämisiini. Pidin itseäni ennen iltaihmisenä ja ajatuskin aikaisin heräämisestä ja urheilusta aamulla tuntui vaikealta. Olen kuitenkin huomannut, että aikaisin herääminen ja aamuliikunta on ehdottomasti vain asenteesta kiinni. Ja kuten tekin sanoitte, aikainen herätys alkaa jo siitä, että menee illalla tarpeeksi aikaisin nukkumaan ja päättää herätä aikaisin.

Olen myös huomannut saman mitä kirjoititte myöhäisen heräämisen aiheuttamasta stressistä. Jos herää myöhemmin ja on jo herätessä kiire, jää kiireinen olotila helposti päälle koko päivän ajaksi.

Niiden joilla on vaikeuksia herätä aamulla tulisi ehdottomasti kokeilla heräämiseen jotain apukeinoja kuten vaikkapa sitä kuuluisaa herätysvaloa. Senkin hyödyistä on toki ihmisillä ollut montaa mielipidettä, mutta heräämisen kanssa on mielestäni hölmöä tuskailla ellei ole edes yrittänyt helpottaa sitä jollain tapaa.

 

Kiirettä pitää!

Moro Mei!

Hyvä teksti erittäin tärkeästä aiheesta, joka on ajankohtainen myös tiimillemme Kajolle. Yksi asia jota minäkin olen paljon miettinyt on yhteiskunnan ihaileva asenne kiirettä kohtaan. Mediassa tuntuu olevan lähes viikoittain esillä ”super-ihmisiä”, joiden kiireisestä elämästä kirjoitetaan ihailevaan sävyyn. Tällaiset kirjoitukset ruokkivat erityisesti nuorten ihmisten mielikuvia siitä, että kiireinen elämä olisi jotenkin tavoitelta asia.

Olen myös samaa mieltä kanssasi siitä, että ihmisten pitäisi vain oppia karsimaan elämästään turhia asioita, jotka aiheuttavat kiirettä. Kiire on monesti ihmisen itsensä aiheuttama olotila. Miksiköhän monelle on nykyään niin vaikeaa varata kalenterista tilaa vain rauhoittumiselle ja omien ajatustensa työstämiselle? Ehkä kiire on joillekkin jonkinlainen pakotila, jolla koitetaan paeta oman pään sisäistä maailmaa.

 

Kuinka voida hyvin

Moikka Jasu!

Onpa ollut hienoa huomata, että olet selvästi ottanut lukemasi opit käytäntöön omaan elämääsi. Olet silmin nähden pirteämmän oloinen nykyään verrattuna syksyyn, jolloin kerroit väsymyksestäsi. On myös ollut minulle itselleni positiivinen piristys jakaa kanssasi tietoa ja kokemuksia elämänmuutoksen kanssa, koska olen itsekin työstänyt paljon samoja asioita. Tällaisten muutosten kanssa onkin hyvä, että on sellaisia ihmisiä ympärillä, joille jakamalla kokemuksensa saa myös itselleen lisää motivaatiota. Tsemppiä ”uuteen elämään”, olen varma, että muutoksesi ei ole vain hetkellinen ohimenevä villitys vaan pysyvä elämäntapa.

 

Y-sukupolvi

Morjesta Toni!

Mielenkiintoista tekstiä tulevaisuuden työstä. Hieman jäi mietityttämään tuo kirjassa esitetty lista opiskelijoiden vaatimuksilta unelma työpaikasta. Lähinnä mietin, että miten niihin ihan perus hommiin, mitkä on välttämätöntä jonkun hoitaa, löydetään tulevaisuudessa motivoituneet tekijät,jos ei pystytä tarjoamaan niin hohdokkaita työoloja kuin työntekijät kaipaisivat.

Mielestäni esittämäsi neljä kohtaa ihmisten tarpeista työelämässä toteutuu melko hyvin tiimiyrittämisessä. Nuo ovat myös sellaisia asioita, joita jokainen tiimin jäsen voi omalla panoksellaan lisätä ympärilleen. Esimerkiksi mahdollisuus olla osana jotain itseään suurempaa on vain siitä kiinni, että uskaltaa lähteä yhdessä tiimin kanssa kurkottamaan kohti tähtiä!

Kommentoi