Tampere
27 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Konsta Linkola – Kaikki muu paitsi purjehtiminen on turhaa, ja loppujen lopuksi sekin on melko turhaa

Todella hyvää settiä, Konsta! Oli hauska nähdä sinut tuskailemassa esseen kanssa Barcelonassa. Kuinka puhuit siitä mitä olet kirjoittamassa paistoi läpi se vittujen antamisen määrä, joka oli korkea. Esimerkkisi erosta kolahti itsellekkin ajatuksiin saman tien hyvin vahvasti. Tuntuu, että ajan myötä olen katkeroitunut entistä vähemmän ja syyttänyt muita vähemmän. Ehkä tiedostamatti olen ottanut vastuuta enemmän itselleni, mutta välillä saattanut myös syyttää itseäni. Oivalluksestasi otankin vaarin ja vien sen varmasti käytäntöön omassa elämässäni, kiitos!

Arttu Myllys – Dialogia, dialogia kaikkialla.

Pakko myöntää, että esseen ensimmäisen alkukappaleen vuodatus sai minut hymyilemään lievästi ääneen. Onhan se nyt aivan absurdia, että aikuiset ihmiset käyttäytyy kuin 3. luokkalaiset välitunnilla ja sitten osoitetaan sormea ja syytetään nuorisoa yhteiskunnan ongelmista. Itsekkin saatan hieman kärjistää, mutta joskus täytyy hiukan provosoida. Hienoa, että dialogin hellä oppi alkaa levitä kuin Jeesus konsanaan; hitaasti mutta toivon mukaan ajan myötä räjähtävästi. Mikä on sinun mielestäsi tärkein korjattava ongelmakohta ihmisten dialogissa?

Waltteri Kahra – Ysärin konsolisota

Nintendon uskollisuus arvoilleen ja sille mitä Nintendo on, on ihailtavaa. Nintendon brändi on omalaatuinen nykyiselläänkin eikä sitä voi kukaan kiistää. Koskaan en Nintendo-fani kirjaimellisesti ole ollut ja omistanutkin vain Wiin. Kuitenkin kyllä tulee hymy huulille, kun Nintendo Switch menestyy ja Nintendo julkaisee niinkin loistavia pelejä kuin Breath of the Wild. SEGAn pakkomielle Nintendon voittamiseen on kaikin puolin mielenkiintoista. SEGAhan kehitti Sonicin vain, jotta heillä olisi yhtä tunnistettava maskotti kuin Nintendolla.

Kuvaillaanko kirjassa mikä ajoi Kalinzken motivaatiota olla parempi kuin Nintendo? Kiinnostavaa olisi tietää mitä päässä liikkuu, kun tavoite on noin tarkka.

Minttu Kylmälahti – Miksi muisti pätkii

Mielenkiintoista tekstiä, Minttu! Tunnistan nämä keskeytykset omassa toiminnassa ja syyllinen löytyy puhelimesta (ja itsestä!). Joskus liiankin aktiiviset ryhmäkeskustelut ja Slack herpaannuttavat keskittymistä ja huomaan joutuvani keskeyttämään toisen tekemisen kokonaan toisen takia. Kuitenkaan en osaa pistää puhelinta kokonaan pois jonkin neuroottisen pakkomielteen takia olla koko ajan tavoiteltavissa.
Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä nukkumiseen, kun olet unettomuuden kanssa joutunut painimaan?

Teemu Nurmivuori – Start With Why

I tend to notice in my own behaviour even as a customer that I start reasoning to myself why I buy something. I have started to do this in daily tasks and make it clear in my head what is it that I want to achieve. Maybe these tendencies should be brought more into my work…

If most means of attracting customers is manipulation then how can you inspire customers to buy your product/service? Does the products values meet the customers or is there a simpler way for inspiration?

 

Kommentoi