Tampere
18 May, Saturday
19° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Luin Riku Mäen esseen Total – kivikosta valtamerelle ja se herätti kiinnostukseni ajankohtaisuutensa vuoksi. Teksti sävähdytti myös elävän tekstinsä ansiosta, mikä on Rikulle hyvin tyypillistä.

KOMMENTTI:

Upeeta tekstiä Riku! En tiedä, olenko törmännyt yhtä elävään ja helppolukuiseen tekstiin elämässäni koskaan. Kuvailit tiimimme tilannetta loistavasti vertauskuvia käyttäen. Uskon, että herääminen on jo tapahtunut ja Total on irtautunut kivikkoisesta matalikosta.

Riku Mäki: http://esseepankki.proakatemia.fi/total-kivikosta-valtamerelle/

Lauri Pelkosen essee Menesty joukkueessasi oli jo otsikkonsa puolesta kiinnostava valinta luettavaksi. Itsekin urheilijana otsikko herätti tunteita, joita halusin peilata saman lajin edustajan kanssa.

KOMMENTTI:

Aika hyvin kantaaottava ja suorapuheinen kirjoitus. Vaikka Bossen ja Vaten mielipiteet ei aina kohtaakaan, voin kertoa olevani ensimmäisen vuoden opinnoista ja niiden linkittäytymisesta akatemialle samaa mieltä. Ensimmäisenä vuonna luotiin perusta, jolla pyrimme nyt kasvattamaan satoa. Ja jos perusta on valettu huonosti, on siihen erittäin vaikea lähteä rakentamaan mitään kestävää.

Aleksin kirjoitus on hyvin peilattavissa myös oman osuuskuntamme tilanteeseen ja uskon Aleksin saaneen paljon inspiraatiota kirjoittamiseen tiimimme työskentelystä.
KOMMENTTI:
Käyttökelpoisia vinkkejä ja hyvää tekstiä. Pitää itsekin lukea kyseinen kirja. Pakko puuttua sen verran, että KAIKKI ihmiset eivät nauti huomiosta. On olemassa suuri joukko ihmisiä, ketkä tahtovat pysyä taka-alalla hoitaen vain oman hommansa huolella.
Itselleni ajankohtainen aihe, johon liittyviä näkökulmia halusin tietää pastori Ramun päästä. Täyttä asiaa taas kerran.
KOMMENTTI:
Sanoisin johtaja J. Edgar Ramun päässeen asian ytimeen tällä tekstillä. Loistavan yksinkertaisesti selitetty ja tarpeeksi selkeällä kielellä kerrottu asiat. ASP-tili on hyvä juttu, olen myös ehdottomasti sitä mieltä.
Lähdin itse SBS:n projektitiimiin mukaan ensi vuoden tapahtumaa järjestämään ja sen takia kiinnostuin Kallen esseestä. Itseltäni luultavasti tulossa vastaavanlainen teksti jossain kohtaa.
KOMMENTTI:
Ai että Kalle! Luin tän vasta nyt ja odotan kuin kuuta nousevaa sitä hetkeä kun noustaan yhdessä lavalle ens vuoden seminaarin jälkeen. Tästä kehittyy jotain loistavaa, upeeta ja mahtavaa. #ilmiö
Kommentoi