Tampere
25 May, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Kirjoittamisen tuskaKirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Syksy on tullut ja jälleen on aika kirjoittaa esseitä. Kirjoittaminen on todella pahasti omalla epämukavuusalueellani sekä tuottaa ylitsepääsemättömän tuntuisen haasteen viikko-ohjelmaani. Kirjojen lukemisesta ja äänikirjojen kuuntelemisesta nautin kovasti. Tämä kehittää ihmisenä valtavasti, opin koko ajan jotakin uutta. Lukeminen/kuuntelu häiriintyy kuitenkin pahasti, kun samalla pitäisi tehdä muistiinpanoja esseen kirjoittamista varten. Olenkin nyt ottanut linjan, että teen ainakin jokusen esseen ilman muistiinpanoja. Näin sisäistän lukemani paremmin ja kirjoituskin on enemmän esseemäinen. Soluesseiden kanssa harjoitellaan sitten muistiinpanojen tekemistä, että saadaan kirjoitukseen asianmukaiset viittaukset.

Olen jutellut esseistä myös muiden akatemialaisten kanssa ja saanut kuulla, että en ole ongelmani kanssa yksin. Omalla kohdalla ongelma taitaa kuitenkin lähinnä olla itsensä johtamisen puutteessa. Tuosta 20 kirjapisteestä syksyn/kevään aikana on tehnyt turhan ison mörön. Usein mietin, että nyt essee pitäisi kirjoittaa, mutta en kuitenkaan kirjoita. Eli mietin mitä pitäisi tehdä, mutta en tee sitä. Elokuun 20 päivän ja joulukuun 20 päivän väliin mahtuu miltei 17 kokonaista viikkoa, jos syyslomaa ei ota huomioon. Tämä tarkoittaa pyöristettynä 1,18 kirjapistettä viikossa. Ei kuulosta ylitsepääsemättömältä. Tällä blogikirjoituksella saan kasaan yhden pisteen. Eli miltei yhden viikon kirjapisteet. Tästä ajatuksesta innostuneena rupeankin kirjoittamaan esseitä säännöllisesti. En ajattele Akatemian koko syksyn 20 kirjapisterajaa. Hurman kanssa asetimme tiimin oman rajan lokakuun 31 päivälle, jolloin kasassa tulee olla 12 kirjapistettä. Pilkon oman tavoitteeni vieläkin pienempiin osiin. Oma tavoitteeni on nyt kirjoittaa 3 kirjapistettä syyskuun loppuun mennessä. Eli tämän blogiesseen lisäksi yksi yksilöessee. Lokakuun ensimmäisellä viikolla alamme työstää soluesseetä. Tämän kirjoittamiseen on varattu aikaa 1 viikko. Tämän jälkeen puuttumaan jää vielä 6 kirjapistettä ja aikaa näiden tekemiseen on 3,5 viikkoa. Eiköhän tästä selvitä.

Vaihtoehto kirjoittamiselle olisi kuitenkin mukava saada. Itse koen olevani parempi reflektoimaan lukemaani/kuulemaani keskustelun ja puheen kautta. Tämä esillä oleva podcast mahdollisuus kirjapisteiden suorittamiseen olisi mielestäni loistava uudistus Akatemialle.

Kommentoi