Tampere
17 Jun, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Kipinän vertaisarviointi: Kommenttiessee esseebudyn yksilötuotoksistaKirjoittanut: Krista Tikkanen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kipinän vertaisarviointi perustuu siihen, että oppimistiimimme valitsee meille esseeparit. Esseeparit lukevat toistensa yksilötuotoksia, antavat palautetta toisilleen sekä ilmoittavat oppimistiimille esseeparinsa kuukauden essee ehdokkaan.

Tänä keväänä sain essee parikseni Kaisa Oksalan, jonka esseitä on kiinnostavaa lukea. Kaisa kirjoittaa paljon käytännön tekemisestä ja innostuu usein pohtimaan esseissään kehittymisen näkökulmaa asioihin. Arvostan tätä taitoa, sillä useammankin kerran olen oppinut jotain hänen kirjoituksistaan. Niistä lisää seuraavaksi,

 

Kaisa Oksalahttps://esseepankki.proakatemia.fi/tunne-itsesi/

Aki Hintsa Voittamisen anatomia, Core – kolme ydin kysymystä: Tiedätkö kuka olet? Tiedätkö mitä haluat? Kontrolloitko itse omaa elämääsi?

Pohdintaa ja oivaltamista uudenlaisella tavalla liittyen oppimissopimuksissamme oleviin kysymyksiin.

Myös molemmat kirjat lukeneena, en ole tullut ajatelleeksi, että Core linkittyy näin vahvasti oppimissopimuksen kysymyksiin. Kiinnostava huomio, oletko hyödyntänyt tätä jollain tavalla tehdessäsi oppimissopimustasi? Sillä itsellä herätti ajatuksen, että voisi hyödyntää jotenkin seuraavalla kerralla.

 

Kaisa Oksalahttps://esseepankki.proakatemia.fi/uskomukset/

Esseessään Kaisa pohtii kiinnostavalla tavalla omia uskomuksiaan ja itsensä ylittämistä Joulumysteeri projektia toteuttaessaan. Vaakakuppi malli tasapainottaa negatiivisia ja positiivisia uskomuksia omasta kykeneväisyydestään toteuttaa joitakin asioita onnistuneesti ja vahvistaa tätä kautta omaa itsevarmuutta.

Lainaus uskomukset esseestä; tehokkain keino muuttaa uskomuksia on ajatustyö yhdistettynä aitoon tekemiseen. Onnistumiset vahvistavat positiivisia uskomuksia ja häivyttävät haittaavia uskomuksia. Projektien teko akatemialla on loistava esimerkki omien ydin uskomusten kumoamiseksi. Itse koin alla olevan esimerkin kautta positiivista vaa´an heilahtelua. Minulla on uskomus, koska minulla on ADHD en saa asioita hoidettua loppuun. Onnistuimme saamaan joulumysteerin törkeän lyhyessä ajassa kasaan ja hoidimme sen kunnialla loppuun. Tämä on lisännyt minä pystyvyyden tunnettani. Ainakin vähän.. (Kaisa Oksala 2022)

Boss lady! Todellakin pystyt ja kykenet vaikka mihin, tuo lisää näitä välähdyksiä ja esimerkkejä omasta elämästä. Vaakakuppi ajattelun vien käytäntöön itsekin! Kiitos!

Kaisa Oksalahttps://esseepankki.proakatemia.fi/visualisointi-tavoitteiden-asettamisen-tyokaluna/

Taide terapiaan perustuva harjoite, jota Final Camp tiimi kokeili pajassamme. Se oli innostavaa ja Kipinän pajoista normaalista poikkeavaa. Pajan osallistuneet selkeästi heittäytyivät luovuudelle ja käyttivät skenaarioajattelua apunaan luodessaan parhaan mahdollisen sekä pahimman mahdollisen Final Campin Kipinälle.

Ehdottomasti jatko jalostuksen kannalla, tämä oli hauskaa!

Kiinnostavaa oli lukea tämän harjoitteen taustat. Sillä pajaan osallistujina koimme tehtävänannon sekavaksi, tehtävän kuitenkin mieleiseksi ja olisimme toivoneet dialogin jatkumista tuotoksia käsiteltäessä. Jotta harjoite olisi vienyt meitä suunnittelussa eteenpäin kohti Final Camp tavoitetta.

Kehitettävää; Tehtävänantoon kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota, jotta jokainen ymmärtää miten tarkasti pajan vetäjä haluaa visualisoinnin tapahtuvan ja millaista tuotosta odotetaan. Lisäksi heitän kysymyksen, onko tarpeellista, että pajan vetäjät osallistuvat harjoitteisiin mukaan? Tuotoksia esiteltäessä oli selvää, mikä ryhmä oli mennyt syvimmälle tehtävänannossa ja ymmärryksessä.

 

Photo by Sam Manns on Unsplash

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi