Tampere
26 May, Sunday
15° C

Proakatemian esseepankki

Kipinän mökkipajan yritysvierailu osa 2 – Tactic Games OyKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kipinän mökkipaja yritysvierailu osa 2 – Tactic Games Oy

 

Yksilöessee – 2 ep

Kasimir Vuorinen

 

Kuinka päädyimme Tacticille?

 

Mökkipajan torstaisen Capri Coffeen yritysvierailun jälkeen pääsimme takaisin mökille nauttimaan olostamme ja Kipinän historian ensimmäisistä mökkiolympialaisista. Tunnelma oli rento ja kaikilta nähtiinkin olympialaisten aikana heittäytymistä ja onnistuneita suorituksia. Lisäksi nähtiin villiksi äityneitä tuuletuksia onnistuneiden suoritusten jälkimainingeissa. Onnistuneiden mökkiolympialaisten jälkeen osa siirtyi saunan lauteille ja paljuun nauttimaan illasta.

 

Perjantaina aamuna aamupalan syötyämme oli aika aloittaa loppusiivoukset ja mökin siistiminen luovutuskuntoon. Siivousten aikana teimme vielä jakoa tavaroista, jotta kaikki tuomamme ruoat ja tavarat saadaan kuljetettua takaisin Tampereelle ja lisäksi teimme jakoa siitä, että kuka hyppää minkäkin auton kyytiin. Muutama auto suuntasi takaisin Tampereelle, mutta suurimman osan suuntana perjantai päivän kohteeksi oli Pori.

 

Poriin saavuttuamme teimme pikaisen visiitin maan kuulluilla hiekkarannoilla Yyterissä, sekä paikallisella huoltoasemalla ruokailun merkeissä. Ruokailun aikana aloimme suunnata katseitamme mökkipajan viimeiseen ohjelmaan eli toiseen yritysvierailuun. Kohde oli tarkkaan valikoitu, sillä se oli peräisin Kipinä Wood -projektiryhmämme ideasta. Päädyimme projektiryhmän palaverissa ratkaisuun, että haluaisimme kovasti päästä tutustumaan peli- ja leluyritys Tactic Games Oy:n toimintaan. Tiimiläisemme Krista näki asian eteen vaivaa ja otti yhteyttä Tactic Games Oy:n toimitusjohtajaan Lauri Niemiseen. Onneksemme Nieminen suostui vierailuun. (games.tactic.net)

 

Kuin joulupukin paja Korvatunturilla

 

Paikan päälle päästyämme emme ehtineet olla sisällä kuin muutaman minuutin, kun huomiomme kiinnittyi sisäänkäynnin läheisyydessä olleeseen peli- ja lelukauppaan. Ovelasti heti sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen vasemmalle puolelle sijoitettuun kauppaan ei yksinkertaisesti voinut olla astumatta sisään. Kauppa sisälsi paljon pelejä ja leluja, jotka ovat koko kansalle tuttuja. Hauskana yksityiskohtana todettakoon, että Kipinän oma pieni, suuri mies ja imurikauppiaiden aatelia oleva Arto osti heti ensimmäiseltä näkemältä alle minuutissa jonkinlaisen pelin kotiin vietäväksi.

 

Kaupassa synnytetyn alkuhuuman jälkeen toimitusjohtaja Nieminen tuli ottamaan meidät itse vastaan ja lyhyen toimistoesittelyn jatkeeksi, hän vei meidät heti tehtaan puolelle. Tehtaan ovesta sisään astuessa ja tehtaan nähdessämme rohkenen väittää, että suurimmalle osalle näkymä oli yksi tämän yritysvierailun mieleenpainuvimmista yksittäisistä hetkistä. Tehtaan näkymä oli kuin suoraan villein mielikuvitusmaailma siitä, miten joululahjat luodaan Korvatunturilla joulupukin pajalla. Se materiaalin ja koneiden määrä oli sellainen, että ikinä ei kyllä näkemättä olisi voinut kuvitella. Siinä pystyi helposti toteamaan, että pelien teko on jollekin ihan oikea ammatti.

 

Kokoushuoneessa tiukkaa tykitystä

 

Lyhyen tehdasesittelyn jälkeen meidät kutsuttiin kahvitarjoilun kera istumaan isoon kokoustilaan, jonka reunat komistelivat täynnä erilaisia Tacticin menestyspelejä esimerkkeinä Kimble, Alias ja Mölkky. Kokoushuoneessa näimme useita erilaisia videopätkiä siitä, kuinka Tactic on kehittynyt monessa vuosikymmenessä pienen pienestä perheyrityksestä isoksi globaaliksi toimijaksi. Oli kuitenkin erittäin hienoa kuulla, että toimitusjohtaja Nieminen käytti yrityksestä edelleen termiä perheyritys, vaikka nykyisin Tactic on erittäin iso globaalilla tasollakin katsottuna.

 

Erikoisin oppi vierailulta oli varmasti se miten iso juttu suomalaisten klassikko peli Mölkky on Japanissa. Heillä on siellä pelille jopa omia TV-kanavia ja MM-kisat, jotka vetävät valtavan määrän osanottajia kilpailemaan voitosta. Tiesin etukäteen, että Mölkky on suosittu peli mutta ihan tämänkaltaiseen suosioon Japanissa en olisi uskonut. Mölkkyä on tullut tutkittua tarkemmin siitä lähtien, kun aloimme työstämään Kipinä Wood tarkkuusheittopeliä. (www.molkky.com)

 

Pääsimme myös esittelemään lyhyesti Kipinän toimintaa ja millaisia projekteja olemme Proakatemialla päässeet tekemään. Oli hienoa huomata, että toimitusjohtaja oli kiinnostunut myös meidän päivittäisestä arjestamme ja selkeästi hän oli myös tehnyt taustatyötä vierailua varten.

 

Hartaana toiveena olikin, että vierailun seurauksena parhaassa tapauksessa välillemme syntyisi ennemmin tai myöhemmin yhteistyötä. Lisäoppina voisi sanoa tästä vierailusta sen, että kun rohkeasti lähtee ehdottamaan isommallekin taholle sopivaa ajankohtaa vierailulle saattaa se olla täysin mahdollista, että kutsuun vastataan myöntävästi. Aina on hyvä myös muistaa mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua, varmasti ainoastaan se, että lähtötilanne olisi sama kuin ilman kysymistä eli jäisit vai ilman vierailua.

 

Lähteet:

 

Mölkky. 2022. Viitattu 8.12.2022

https://www.molkky.com

 

Tactic Games. 2022. Viitattu 8.12.2022

https://games.tactic.net

 

 

Kommentoi