Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Kipinän mökkipajan yritysvierailu osa 1 – Capri CoffeeKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kipinän mökkipajan yritysvierailu osa 1 – Capri Coffee

Yksilöessee, 2 ep

 

Alustusta

Melko pian virallisen lukuvuoden ja Proakatemia arjen pyörähdettyä elokuun lopulla käyntiin, olikin meidän tiimimme eli Kipinän aika suunnata mökkipajaan Eurajoelle. Syyskuun loppupuolella autojen nokat suuntasivat siis kohti Eurajokea ja tiivis ohjelma keskiviikko iltapäivän, ja perjantai päivän välille oli valmiiksi mietittynä. Itse mökki Eurajoella oli yksityisen miehen omistama omakotitalomainen kompleksi varastoineen ja saunarakennuksineen. Eli kerrassaan mainio paikka viettää muutama päivä aikaa tiimin kesken. Voin lämpimästi suositella kaikille teille akatemialaisille, jotka luette tätä, että Villa Jokiranta on erinomainen kohde, kun etsitte seuraavaa paikkaa, jossa viettäisitte mökkipajaanne. (https://www.nettimokki.com/eurajoki/10394)

 

Onnistuneen mökkipajan lisäksi koen isoa kiitollisuutta sekä koko tiimiämme, että erityisesti tässä kohdin muutamaa tiimiläistämme kohtaan. Nimittäin Katja ja Krista tiimistämme olivat järjestäneet hienon mahdollisuuden käydä yritysvierailuilla hyvin valikoiduissa kohteissa samalla reissu toteutuksella, kun mökkipajaan tultiin. Olen heille jo henkilökohtaisesti välittänyt kiitokset onnistuneista yritysvierailuista.

 

Ensimmäisenä vierailukohteena heti torstaina päivällä meillä oli eurajokelainen pieni yritys ja pienpaahtimo nimeltä Capri Coffee. Heti saavuttuamme paikalle ensimmäisenä huomiona laitoin merkille, että kohde sijaitsi mukavasti maaseudun rauhassa ja hyvin nopeasti kävi selväksi, että heidän kotinsa ja työpaikkansa eli autotallin näköinen rakennus sijaitsivat samassa pihapiirissä keskellä rauhaisaa maalaisidylliä. Keskellä pihaa Capri Coffeen yrittäjät Tiia ja Nick Capri ottivat meidät vieraat vastaan ja puolin ja toisin hoidettujen esittelyiden jälkeen, meidät kutsuttiin sisälle heidän työpaikkaansa, tuohon autotallin näköiseen rakennukseen.

 

Millaista liiketoimintaa on Capri Coffee?

 

Alusta alkaen kävi selväksi, että kyseessä ei ole heille mikä tahansa työpaikka vaan paikka, jossa työ tehdään intohimolla ja rakkaudesta kahvia kohtaan. Oikeastaan sana työ tässä kohdin käytettynä on jopa laimea ja ei kovin kuvaava kertomaan sitä, miten Caprit tekemiseensä suhtautuvat. Sana kutsumusammatti saattaisi kuvata pariskuntaa paremmin, kuin pelkkä työ. Tykkäsin paljon tyylistä, jolla he olivat pystyttäneet oman liiketoimintansa. Kotipihapiiriin oli siis Tiian vanhempien avustuksella rakennettu pienet mutta toimivat tuotantotilat, joissa maistuva kahvi käsitellään, paahdetaan ja pakataan valmiiksi uskollista asiakaskuntaa varten.

 

Vierailun aikana ja myöhemmin vierailun päättymisen jälkeen mieleeni pulpahteli useita ajatuksia liittyen Capri Coffeen liiketoimintaan ja tapoihin, joilla Caprit omaa hommaansa tekevät. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pariskunta on tehnyt selväksi sen, että he haluavat tehdä liiketoimintaansa omilla ehdoilla. (capricoffee.fi) Tämä välittyy esimerkiksi siten, että kahvia ei paahdeta niin sanotusti volyymituotteena vaan kaikki kahvi, joka paahdetaan, pyritään toimittamaan asiakkaalle parhaassa mahdollisessa laadussa ja siten, että asiakkaalle jää sekä tuotteesta, että Capri Coffeen yrittäjäpariskunnasta hyvä vaikutelma. Halutaan siis luoda asiakkaalle muutakin arvoa, kuin vain kahvipaketti käteen. Yhtenä päällimmäisenä asiana siis mieleen jäi, että halutaan tuntea asiakas kuka ostaa heiltä kahvia ja halutaan myös, että asiakas, joka ostaa kahvin tuntee myös kahvin myyjät eli Tiian ja Nickin.

 

Arvot ja poikkeuksellinen jälleenmyynti

 

Näkisin, että isoina arvoina Capri Coffeella on ihmisläheisyys, positiivisella tavalla ylpeys omasta tekemisestä ja tietynlainen vastuullisuus eli esimerkiksi mitä myydään ja kenelle myydään. Missään vaiheessa näitä arvoja ei erityisemmin painotettu, vaan ne välittyivät molempien puheenvuoroista vierailun aikana. Arvomaailman lisäksi mieleen jäi heidän tapansa hoitaa jälleenmyynti kahvillensa. Esimerkkinä he kertoivat, että Raumalla on Capri Coffeen kahvia saatavilla eräässä kahvilassa mutta tämä on ainut paikka koko Raumalla, josta heidän kahviaan saa. Eli tietyllä lailla kyse on myös oman tuotteen ainutlaatuisuudesta ja luotettavasta jälleenmyynti suhteesta.

 

Caprien kohdalla on hyvä huomata, että kahvin lisäksi he ovat aidosti kiinnostuneita myös ihmisistä eli luonnollisesti myös asiakkaistaan. Tämä tuli yritysvierailun aikana selväksi esimerkiksi, sillä tavoin, että he muistivat hyvin tarkasti asiakkaidensa mieltymykset ja myös tarinoita asiakaskohtaamisista. Esimerkiksi he kertoivat, että jos joku asiakas on tulossa hakemaan kahvia kauempaa pidemmän matkan takaa he haluavat varmistaa lähes poikkeuksetta, että olisivat itse paikalla. Caprien liiketoiminnan isoin arvo luodaan mielestäni juuri näissä asiakaskohtaamisissa ja asiakas suhteiden ylläpidossa.

 

Lopputunnelmat

 

Capri Coffee oli tunnelmaltaan loistava paikka yritysvierailulle. Lisäksi saimme tietysti maistaa erittäin maistuvaa juuri valmistunutta kahvia. Voin kertoa teille, että maku oli vähän jotain muuta kuin esimerkiksi Saludo tai Juhla Mokka, tietenkään mitään näiltä perinteisiltä suomalaisilta kahvimerkeiltä pois ottamatta. Makunystyröitä hivelevä kahvinautinto kruunasi koko yritysvierailun ja kahvin maun lisäksi mielen valtasi kiitollisuus hyvästä yritysvierailusta. Aivan vierailun lopussa kysyin vielä, että löytyykö teiltä vessaa mistään ja hämmästyksekseni minut ohjattiin ulkohuussiin, joka oli täynnä vanhoja jenkkiläisiä rekisterikilpiä ja lisäksi ulkohuussista löytyi iso ikkuna kauniilla peltomaisemalla varustettuna. Varsin mieleenpainuva kokemus!

 

Loppuun pitää todeta, että Capri Coffee ei ole se kaikista isoimmalla volyymilla toimiva yritys mutta uskon, että he tulevat toimimaan vahvana pienyrityksenä kahvipaahtimo alalla vielä todella pitkään ja menestyksekkäästi.

 

Lähteet:

 

Nettimökki. 2022. Viitattu 8.12.2022.

https://www.nettimokki.com/eurajoki/10394

 

Capri Coffee. 2022. Viitattu 8.12.2022.

https://www.capricoffee.fi

 

 

Kommentoi