Tampere
30 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Kiire?Kirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Luin valmentajani Tanja Verhon linkkaaman artikkelin, joka pohjautuu: (Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi: Hoppu on hanurista – 12 askelta kiireen kitkemiseksi (Kiss Publishing, 2018)) kirjaan. Artikkelissa ohjeistettiin pudottamaan sanavarastostamme sana kiire pois, sillä kiirepuheella on kielteinen vaikutus mielialaan ja se jäykistää kehomme. Artikkelissa puhuttiin myös asioiden karsimisesta, jotta saadaan aikaa tärkeämmille asioille. Myös to-do lista mainittiin hyvänä apuvälineenä kiireen ja stressin hallinnassa.

Artikkeli oli mielestäni mielenkiintoinen ja ajankohtainen itseni kohdalla. Olen lähiaikoina tuntenut, että teen hirveästi asioita mutta en tunnu saavan kaikkea millään maaliin. Olen myös huomannut muiden opiskelutoverieni kärsivän samanlaisista ongelmista. Hyvä puoli tässä on se, että olen havainnut ongelman ja aloittanut toimenpiteet sen poistamiseksi: olen karsinut asioita, olen matkustellut, olen tehnyt viikoittaisia to-do listoja sekä yksinkertaisesti kieltäytynyt tekemästä asioita jota en ehdi tehdä. Artikkelissa puhuttiin paljon siitä, kuinka meidän kannattaisi jättää sana kiire pois puheestamme ja ajatuksistamme. Tästä olen täysin samaa mieltä, sillä mitä vähemmän toitotamme itsellemme ja muille sitä kuinka kiire meillä on, sitä vähemmän koemme myös huonolaatuista stressiä ja saamme enemmän asioita hoidettua.

Olen huomannut stressin ja kiirepuheen olevan arkipäivää monen yrittäjän mielestä. Näin ei kuitenkaan mielestäni tulisi asioiden olla. Itse en ainakaan nauti jatkuvasta stressistä. Se saa mielialan muuttumaan alakuloiseksi eikä mikään tunnu enää kiinnostavalta. Artikkeli muistutti minua siitä, että ei minulla välttämättä mikään kiire ole, luultavasti olen vain osittain stressaantunut joistain asioista mitä en ole vielä tehnyt. Tämän pohjalta on hyvä lähteä rikkomaan tämä niin sanottu kiireen illuusio ja kitkeä se pois mielestäni. Artikkelissa ohjeistettiin kirjoittamaan yhdelle paperille kaikki asiat, jotka tulee hoitaa. Olenkin osittain näin toiminut, mutta välillä muistutuksia on sadellut puhelimesta ja välillä jostain muualta. Siispä Jatkossa kaikki to-do asiat yhdelle paperille ja ei muuta kuin fokus yhtä asiaa kohti kerrallaan ja loppua kohti. Tässä vielä linkki lukemaani artikkeliin:

https://yle.fi/uutiset/3-10098547?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

Linkki vielä LinkedIn profiiliini, jossa artikkeli on myös luettavissa:

https://www.linkedin.com/pulse/kiire-henri-roivas/?published=t

 

 

 

Kommentoi