Tampere
25 May, Saturday
13° C

Proakatemian esseepankki

Kick off week – Myyntituli Linda AsikainenKirjoittanut: Suna Mikkola - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tänään koko akatemia polkaisi yhdessä käyntiin myyntipäivien Kick off viikon.  Myyntipäivätiimi oli järjestänyt hienon viikon aloituksen kokon akatemialle Stagella. Saimme kuunnella paneelia, joka koostui alumniopiskelijoista. He kertoivat omista kokemuksistaan myynnin parissa sekä kertoivat vinkkejä myyntipäiviä varten. Tämän lisäksi meille oli puhumassa Myyntituli Oy:sta Linda Asikainen, joka kertoi myymisestä ja oman energian buustaamisesta. Pidin erittäin paljon Lindan puheenvuorosta.

Koin, että Linda sai jokaisen hieman miettimään omaa myyntiä ja omia vahvuuksia ja heikkouksia myynnin parissa. Lindalla oli puhuessaan pilkettä silmäkulmassa ja sen lisäksi hän osasi aktivoida yleisöään sekä puhui mielestäni hyvällä energialla.

 

Linda laittoi ihmiset kirjoittamaan lapulle omat vahvuudet myyjänä. Vaikka olemme näitä jo pitkän aikaa listanneet Roimassa puhuneet myynnistä paljon ja siitä mitä taitoja vaaditaan niin koin silti, että se laittoi hetkeksi ajattelemaan. Mitä osaan myyjänä ja mitä en vielä niin hyvin?

Asiakaspalveluhenkisyys, kuuntelemisen taito sekä rentous myyntitilanteissa. Nämä kolme asiaa sain siinä muutaman minuutin aikana kirjoitettua itsestäni. Jaettiin kirjoittamamme asiat vierustovereille ja mieleeni tuli kolme hyvää adjektiivia lisää. Mielestäni olen hyvä myös heittäytymisessä, ihmisten aidossa kohtaamisessa sekä small talkissa. Aloin pohtimaan omaa osaamistani myyntiin liittyen. On paljon asioita, joissa koen tavallaan olevani hyvä, mutta mieleeni nousi ajatus siitä missä en todellakaan myynnin saralla ole vielä hyvä ja se on kauppojen päättäminen. Kuinka saada sinetti kaupoille itse myyntitilanteissa? Tässä on itsellä vielä harjoittelemista.

 

Linda kertoi myös hyvin energian nostattamisesta ja siitä, kuinka saada hyvä fiilis ennen kuin lähtee itse myyntitilanteeseen. Sytyin vahvasti siitä mitä Linda puheessaan tarkoitti. Jokaisella meistä on varmasti se juttu mistä saa voimaa ja tarvittavan energian juuri ennen jotakin suurta koitosta. Niin kuin Linda meille puheessaan kertoi, joillekin se on musiikki ja joillekin meditointi. Tärkeintä on että saa nostatettua oman fiiliksen ja löytää tarvittavan palon tilannetta varten.  Tämä palo syttyi ainakin itsellä Lindaa kuunnellessa ja fiiliksen nostattaminen kohti myyntipäiviä voi alkaa entistäkin kovemmin.

 

Kommentoi