Tampere
29 May, Wednesday
12° C

Proakatemian esseepankki

Kevät 2023: Miten on mennyt? Mitä fiiliksiä?Kirjoittanut: Suna Mikkola - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Helmikuu 2023 ja toisen vuoden opintojen toinen puolikas käynnissä. Tuntuu hyvältä päästä vähän purkamaan sanoiksi tähän astista kevät lukukautta. Joululoma teki hyvää, mitä itse nyt työnteolta kerkesin lomaa pitämään, mutta tuntui hyvältä päästää aivot hetkeksi kokonaan pois akatemia maailmasta.

Toisaalta oli kiva myös loman jälkeen palata virtaa täynnä takaisin. Toisin kuin viime syksynä kesäloman jälkeen olin aivan sekaisin ja hämilläni useamman viikon ajan ja mietin, että en ole vielä valmis tähän arkeen ja akatemiaan. Nyt se tuntui paljon helpommalta. Alussa vähän tietenkin taisteluita aamuherätysten kanssa, mutta suurimmaksi osaksi positiivisella asenteella takaisin.

 

Nyt kun mietin omaa kevättäni tähän asti, tuntuu että olen saanut jutun juonesta kiinni. Olen päässyt ehkä persoonana enemmän esiin, olen ollut järjestämässä yhteisön tapahtumaa sekä aloittanut 3 uutta projektia ja saattanut jopa yhden niistä jo maaliin asti. Huhhuh. Olen ollut huomattavasti enemmän läsnä akatemialla kuin mitä viime syksynä. Tämä johtuu varmasti siitä, että jätin osa-aikaisen työni Pohjola Vakuutuksella ja päätin panostaa ainoastaan opintoihin.  Toki en missään nimessä ole pystynyt jättämään työntekoa kokonaan, mutta päätin priorisoida työt iltoihin ja viikonloppuihin, mikäli työvuoroja on tarjolla.

 

Tein tähän kevääseen myös toisen päätöksen, mikä on pitänyt ainakin tähän asti. Päätin, että en lue enkä vastaa akatemiaan liittyviin Teams- viesteihin viikonlopun aikana. Haluan kevään aikana oppia priorisoimaan aikaani paremmin sekä erottelemaan selkeästi työn, koulun ja vapaa-ajan. Olen mielestäni onnistunut tässä kohtalaisen hyvin. Viestejä kyllä tulvii Teamsiin myös viikonlopun aikana ja tämä on välillä johtanut minut aika suureenkin ahdistukseen siitä, että onko minulla velvollisuus lukea ja katsoa ainakin mitä viestit koskevat. Välillä olen saattanut sortua lukemaan viestejä selvittääkseni, ettei ole kyse mistään aivan akuutista, mutta vastaamisen olen jättänyt joko sunnuntai iltaan tai maanantai aamuun. Sunnuntaina olen yleisesti ottaen käynyt aina viestit läpi ja selannut muutenkin Teamssin läpi ennen maanantaita, jotta tiedän missä mennään, kun viikko lähtee käyntiin. Haluan, että tämä päätös Teams viestittömistä viikonlopuista pitää jatkossakin.

 

Kevät on tähän asti mennyt todella hyvin ja olen innoissani tulevista jutuista ja projekteista. Esimerkiksi kevään munkkiprojektia Ratina Shopping Festivaaleilla odotan innolla ja toivon, että onnistumme siinä. Lisäksi jännitän suurella sydämellä Sadonkorjuuta ja sen tuomaa fiilistä Roimaan. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että olen enemmän Roiman jäsen kuin mitä tähän asti olen tuntenut olevani, se on aivan IHANAA!

Kommentoi