Tampere
18 May, Saturday
16° C

Proakatemian esseepankki

Kevään näkymiäKirjoittanut: Rasmus Kautto - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Nyt alkanut vuosi Roimassa on lähtenyt hyvin käyntiin. Tiimi henkemme on hyvä ja erityisesti dialogiamme on kehuttu niin muiden tiimien toimesta kuin myös akatemian ulkopuolisilta vierailijoilta tulleesta palautteesta. Roimalla menee tiiminä hyvin ja porukassamme on yhteistä huumoria. Oma roolini Roimassa pitää sisällään markkinointitiimin päällikön, oppimistiimin jäsen ja Roiman Joryn jäsenen roolit. Olen mielestäni paljon puhutun kehäteorian rooleista avainpelaaja, joka näkyy aktiivisuudessani erityisesti pajoissa sekä siinä, kuinka tuen roimalaisia arjessa. Sain positiivista palautetta, kun palasin sairaslomalta, jossa kerrottiin, että oppimistiimi erityisesti oli kaivannut läsnäoloani. Tämä oli kiva kuulla, että en ollut vain ilmaa katossa, eikä kukaan olisi huomannut poissaoloani. Olen siis ainakin jotain tehnyt oikein. Roima ei ole kuitenkaan ainoastaan tiimi vain se on tiimiyritys, joka tarkoittaa sitä, että meidän tulee tehdä myös hyvää liiketoimintaa hyvän dialogin lisäksi. Tämä on toistaiseksi Roimassa vielä alkutekijöissä, sillä ainoastaan Puhdistustiimi ja Tupa creative house ovat onnistuneet luomaan projekteistaan säännöllisesti tuottavat. Roiman tilannetta kartoitettiin kyselyllä, joka tehtiin koko tiimille. Tästä selvisikin, että roimalaiset ovat pitkälti kaikki tietoisia haasteistamme ja siitä, kuinka meidän tulisi keskittyä erityisesti liiketoimintamme kehittämiseen sekä projektien muuttamisesta tuottaviksi. Roimassa on tällä hetkellä monta projektia, jotka ovat perustettu ajatellen oppimisen sekä kiinnostuksen kohteiden näkökulmasta, jolloin rahaa ei ole tulossa ainakaan projektien alkuvaiheessa. Mielestäni meidän tulisikin siirtyä enemmän ajatteluun, jossa miettisimme heti projektin alkuvaiheessa, miten kyseinen projekti tuottaa rahaa mahdollisimman nopeasti. 

 

 Tavoitteeni

Asetin itselleni tavoitteeksi, että panostan omalta osaltani tähän Roiman liiketoiminnan kehittämiseen. Se tulee näkymään siinä, että ensi kesä sekä syksynä olen keskittynyt tekemään rahaa. Laitan rahan tekemisen pääprioriteetiksi, jolloin niin sanottu puuhastelu loppuu. Kesällä menen LummeCo Oy:lle aliurakoitsijaksi ja laskutan maalaustyöni Roiman kautta, joka kasvattaa Roiman liikevaihtoa sekä samalla osallistun kulujen kattamiseen. Syksyllä keskityn löytämään projektin, jossa on tarkoitus tehdä rahaa heti alusta alkaen, sekä tietysti mahdollisimman paljon.  

Tämä kevät minun osaltani menee pitkälti markkinointi teemalla ja aion panostaa erityisesti lyhyidenvideoiden tekemiseen ja siinä kehittymiseen. Pyrinkin luomaan jonkinlaisen sisältömarkkinointi paketin, jota voisin lähteä myymään eri yrityksille. Erityisesti TikTok markkinointi palvelusta olisi tässä kyse. Esimerkiksi erilaiset rekrytointikampanjat olisivat oiva markkinarako kyseiselle palvelulle. B2B myynti tulee olemaan yksi suurimpia haasteitani, mitä tulee tähän projektiin. Lisäksi tulen oppimaan paljon hinnoittelusta ja palvelun tuotteistamisesta helposti ostettavaksi tuotteeksi. 

 

Pohdintoja

Olen viime aikoina oppinut myös pienten rutiini muutoksien voiman. Olen päättänyt, että käyn akatemialla ainakin 4 kertaa viikossa, jolloin verkostoidun/tutustun enemmän ihmisiin. Tämän päätöksen seurauksena olen ollut huomattavasti energisempi ja hyväntuulisempi, kuin syksyllä, jolloin en viettänyt yhtä paljon aikaa akatemialla. Lisäksi niin pieni muutos kuin Excel sovelluksen puhelimeen lataaminen auttaa hopsin aktiivisessa täyttämisessä. Kevään teemani on suuresti myös ristipölyttäminen, sillä syksyn sairasloman seurauksena on kasapäittäin korvattavia paja tunteja. Minun tämän kevään viikot ovat melkein aina 3 pajan viikkoja, jotta saan tuntivajetta kiinni. 

Kaikesta huolimatta olen positiivisella asenteella menossa kohti tulevaa. Odotan innolla kaikkiin tiimeihin paremmin tutustumista ristipölytyksen merkeissä sekä mahdollisuuksista mitä uudet verkostot voivat tuoda mukanaan. Varmasti myös voin tuoda täten hyödyllistä tietoa Roimaankin. 

Kommentoi