Tampere
26 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Jos ei koita, niin ei voitaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Lähettäjä: Timur Alanen

Vastaanottaja: Projektitoimisto Total Osk.

Kopio: Proakatemia

Aihe: Jos et koita, et myöskään voita

FIILIKSIÄ JA TAVOITTEITA

Keskustelin hiljattain henkilön X kanssa elämänviisauksista. Harmissani mietiskelin viimeistä puolta vuotta, joka on mennyt aika lujaa penkin alle sattuneiden syiden seurauksena. On kuitenkin helpompaa syyttää olosuhteita, kun tarttua itseään niskasta kiinni ja laittaa asiat rullaamaan halutulla tavalla. Epätoivo ja oman itsevarmuuden menettäminen ovat sellaisia asioita, jotka syöksevät itsetuntomme todella syviin vesiin ja niiden ylös nostaminen on kovan työn takana. Kun ei tunne itseään tai tekemäänsä työtä arvostetuksi, usko omaan tekemiseen laantuu ja alkaa epäilykset siitä, olenko oikeasti niin hyvä kuin luulen? Jatkuva oman itsensä kanssa kamppailu lisää stressiä ja heikentää työpanosta ja -moraalia huomattavasti. On turhauttavaa, kun tietää pystyvänsä parempaan, mutta silti ei saa itseään liikkeelle. Jotain on siis tapahduttava, vaikka väkisin! Aika Proakatemialla on lyhyt ja siitä olisi otettava kaikki mahdollinen irti. Jos olen perussuorittaja, mitä minulle jää käteen? Joitain lämpimiä muistoja, jotka ajanmyötä katoavat. Tärkeää on löytää oma itsensä ja ne asiat, joita rakastat, asiat, joihin koet palavaa intohimoa. Toivon mukaan nämä asiat puskevat sinua ylittämään itsesi ja rakentamaan itsellesi tulevaisuuden intohimosi parissa.

Tulevan vuoden aikana aion itse keskittyä seuraaviin asioihin:

– Kontaktien luonti

Haalin itselleni mahdollisimman paljon kontakteja ja ylläpidän ihmissuhteita, jotka todennäkösesti hyödyntävät minua tulevaisuudessa ja joille minulla on jotain annettavaa.

– Itsevarmuuden kehittäminen –

Kerran menetetty itsevarmuus on vaikea saada takaisin, mutta vaikka konttaamalla väkisin eteen päin pääsee lopulta maaliin. Jos en voi seistä itseni rinnalla levollisin mielin, kulutan potentiaalini hukkaan murehtimalla.

– Vastuun ottaminen ja vastuusta huolehtiminen –

Pystyn ottamaan halutessani vastuuta ja toimimaan johtotehtävissö. Haluan näyttää, mihin minusta oikeasti on. Pyrin hoitamaan johtotehtäväni luottamuksen arvoisesti ja niin hyvin kuin mahdollista. En anna periksi vaikeuksien edessä, vaan teen kaikkeni niiden ylittämiseksi. Kohtelen projektitiimiäni kunnioittavasti ja annan heille palautetta. Tehdään projektista onnistunut kokonaisuus.

– Taitaja2018 –

Oli kunnia päästä mukaan Taitaja2018 -kilpailun yrittäjyyden lajiohjausryhmään. Haluan jakaa muille omaa osaamistani ja olla mukana kehittämässä nuorta yrittäjyyttä. Luon itselleni uusia kontakteja ja haalin itselleni oppia henkilöiltä, joilla on paljon tietoa yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta. Haluan myös antaa työpanokseni, jotta tapahtumasta tulee jälleen kerran onnistunut.

– Läsnäolo ja vaikuttaminen –

Pyrin olemaan enemmän läsnä tiimissäni ja tuomaan omia näkemyksiäni enemmän esille. Haluan myös olla tiimini luottamuksen arvoinen. Autan aina, kun se on mahdollista ja osaamiseni riittää siihen. Toivon myös saavani itse apua, silloin kun sitä tarvitsen.

 

Lähdetään näihin asioihin keskittymällä jatkamaan matkaa kohti menestystä. Aika näyttää, mikä tulee olemaan lopputulos.

 

Ystävällisin terveisin,

Timur Alanen

040 xxxx 201

timur.alanen(@)totaali.com

Projektitoimisto Total

Finlaysoninkuja 21 A, 5 krs.

33210 Tampere

—————————————————————————-
Kommentoi