Tampere
25 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Jalkapallon MM-kisat QatarissaKirjoittanut: Rosa Salminen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Jalkapallon MM-kisoja on pelattu marraskuun lopulta alkaen ja tähän päivään mennessä kisoissa on ehditty jo puolivälieriin asti.

En ole koskaan ollut kovinkaan kiinnostunut jalkapallosta, mutta yleensä kisoja on ollut mielenkiintoista katsoa. Tähän on varmasti vaikuttanut myös perinteisempi ajankohta kesäisin, joka on virittänyt sopivasti kisatunnelmaan. Tänä vuonna kisat eivät ole kuitenkaan kiinnostaaneet edes sitä vähää mitä aikaisemmin. Tämä johtuu varmasti osittain myös ajankohdasta, mutta uskon, että jo pitkään tapetilla ollut Qatarin ihmisoikeustilanne on vaikuttanut monen katsojan fiilikseen kisoista.

Keskiviikkoiltana 7.12 saatiin tieto jälleen yhden filippiiniläisen siirtotyöläisen kuolemasta. Mies oli uutislähteiden mukaan joutunut trukkionnettomuuteen, korjatessaan MM-kisoissa käytettävää harjoituskenttää. Ennen kisoja Qatarin rakennustyömailla on raportoitu tuhansien vierastyöläisten kuolemista.
Onkin toivottavaa, että jalkapallon kattojärjestö FIFA avaisi silmänsä kisojen suhteen ja seuraavat kisat annettaisiin maalle, jossa ihmisoikeudet olisivat edes välttävällä tasolla. Venäjän ja Qatarin isännöimien kisojen jälkeen, FIFA on varmasti entistä tarkemmin suurennuslasin alla, seuraavaa isäntämaata valittaessa.

Kommentoi