Tampere
29 May, Wednesday
26° C

Proakatemian esseepankki

IRTI ORAVANPYÖRÄSTÄKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Voimmeko todella tehdä asioita oman pään mukaan ja muuttaa maalle sekä elää rauhallista elämää tehden vain sen mikä on tarpeellista? Löytyykö onni metsästä tai sen läheltä? Olemmeko markkinatalouden orjia?

 

OSTAMINEN

 

Yhteiskuntamme on nykyään vilinää ja hälinää ympäriinsä, osta, osta, osta. Käymme työssä jossa emme välttämättä halua käydä, jotta saisimme ostettua onnea itsellemme. Onnen ostaminen rahalla ajaa meidät loppuun, jos emme nauti asioista joita elämässämme teemme. Onnen ostamisen jälkeen käytämme rahaa itsemme hoitamiseen, jotta saisimme menetettymme terveytemme takaisin. Terveyden ostaminen ei ole niin helppoa, koska se vaatii työtä ja aikaa.

 

KAUPUNKI ELÄMÄÄ

 

Ihmiset ovat vieroittuneet omista juuristaan ja kaikki sullotaan kaupunkeihin, jotta ihmismassoja on helpompi hallita. Kustannukset pienenevät ja terveydenhuolto jonot pidentyvät, kun saamme ihmiset kaupunkeihin. Kaupungeissa asuminen, harrastaminen, työssä käyminen on helppoa ulkoisesti, koska minkään eteen ei sinänsä tarvitse tehdä niin paljoa. Sauna lämpenee nappia painamalla, ruoka on monesti pikaruokaa, lämmitys on automatisoitu jne. Kaupungit ovat ns. kuolleita paikkoja vaikka luontoa löytyykin toisista kaupungeista enemmän. On ihmisiä jotka nauttivat kaupunki elämästä ja se on hyvä niin, koska kaikki me olemme erilaisia, mutta se ei vie sitä tosiasiaa pois, että elämä kaupungissa on helpompaa ja ns. perusasiat ovat nykyajan nuorilla kadoksissa.

 

ELÄMÄÄ LUONNON LÄHELLÄ

 

Liikkuminen luonnossa on tutkitusti todistettu, että tiettyjen hormonien tuotanto vilkastuu jo pelkästään katsoessa puita. Asuminen maalla on sitä itseään, joka vie ihmisen lähelle omia juuriaan. Puiden tekeminen, saunan tai talon lämmittäminen, ruoan kasvattaminen jne. ovat ihmisen luonnollinen tapa selvitä elämästä. Hyppääminen pois yhteiskuntamme oravanpyörästä antaa meille mahdollisuuden rakentaa elämää uusille uomille. Jos katsoisimme mitä ostaisimme ja mihin rahaa käyttäisimme voisi johtaa siihen, että emme käyttäisi rahaa niin paljoa ja voisimme elää vapaammin.

 

ELÄMÄÄ MAALLA

 

Olen itse muuttanut maalle n. 3v sitten ja syynä oli, että haluan kokea miltä tuntuu asua pois kaikesta vilskeestä ja melusta. Muutettuani maalle aluksi kaikki oli todella outoa, hiljaista ja jopa ahdistavaa. Ahdistukseni rupesi kääntymään mukavaksi olemiseksi, kun olin asunut hetken ja totutellut ajatukseen elämään pois hälinästä. Täällä ei ole ulkopuolistamelua auton ääniä, työkoneiden melua tai kiirettä. Rauhallinen olotila valtaa mielen ja kehon, kun pääsee omaan kotimetsään.

Elämä ei ole yhtään helpompaa, kuin kaupungeissa, mutta se ei ole tarkoituskaan. Ongelmia ja haasteita on yltäkylläisesti, mutta kaikki on ratkaistavissa. Perusasioiden äärelle palaaminen on todella mielenkiintoista, koska mieleni on ollut paljon paremmassa kunnossa ja jokapäiväinen ilo on paljon suurempaa mitä kaupungissa tunsin. Kaupunki ei ole mikään paha paikka ja siellä on todella kiva käydä ja viettää aikaa, mutta kotiin on mahtava palata ja saada rauha.

Elämme sitten missä vain ei se tarkoita, että jokin paikka on huono paikka asua, mutta on miettimisen arvoista voisiko jokin paikka tai jokin toinen elämäntyyli olla sopivampi.

Kommentit
Kommentoi