Tampere
23 May, Thursday
22° C

Proakatemian esseepankki

Innovointi – ajatuksia Tiimimestarien lähijaksoltaKirjoittanut: Oona Orava - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

3.-5.11.2021 Innovointi

Tällä Tiimimestarin jaksolla pääsimme ensimmäistä kertaa tapaamaan toisemme kasvotusten, eikä zoomin välityksellä. Pelkästään jo se teki tästä lähijaksosta hyvin erilaisen verrattuna aiempiin. Innovointi aihe toi mukanaan myös melko erilaisen työskentelyn verrattuna aiempiin jaksoihin, sillä meille jaettiin toimeksiannot.

Meidän pienryhmän toimeksiantaja oli tapahtuma-alaan keskittyvä yritys, joka on kehittänyt tapahtumien toiminnanohjaus järjestelmän. Heidän toimeksiantonsa meille oli, että miten he saisivat lisättyä inboundia eli miten he saisivat asiakkaat ottamaan yhteyttä heihin. Yritys on tehnyt asiakashankintaa suurimmaksi osaksi kylmä soittojen avulla, ja myyjillä on mennyt paljon aikaa järjestelmän selittämiseen, sillä vastaavanlaista järjestelmää ei ole aiemmin ollut markkinoilla.

Ryhmämme työskentely toimi jouhevasti ja oli mukavaa, mutta välillä jäimme ehkä liian pitkäksi aikaa paikoilleen. Jälkikäteen ajateltuna olisin toivonut tiiminvetäjältämme hieman lisää jämäkkyyttä ratkaisu vaiheessa. Lähdimme kuitenkin liikkeelle oikealla tavalla ongelman määrittämisestä ja vasta, kun oikeasti koimme ymmärtävämme, mistä oli kyse, siirryimme ratkaisuun. Ratkaisun saimme loppu viimeksi ulos ja esitettyä toimeksiantajalle, joka vaikutti tyytyväiseltä.

Tällä lähijaksolla oivalsin, että innovointi on taito, jota tarvitaan kaikkialla ja luovuutta on monenlaista. Oli todella hyvä, että meillä oli oikea toimeksianto, jotta pääsimme harjoittelemaan innovointia oikeasti. Olisi kuitenkin ollut mielenkiintoista, jos pienryhmämme olisi käyttänyt lisää erilaisia innovointi-työkaluja. Tämän jakson suurin oppi itselle oli tapahtumatuotannosta, mutta ihan hyödyllistä sekin 😀

Kommentoi