Tampere
30 May, Thursday
18° C

Proakatemian esseepankki

IHIMILLISÄ KOHTAAMISIAKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Toisten ihmisten kohtaaminen on joillekin todella haastavaa ja vaivalloista, kun sitten taas toisille se tuo iloa ja mukavia keskusteluja. Ihmisten kohtaaminen on isolle osalle joka päiväistä ja kohtaamiset töissä ja vapaa-ajalla ovat hyvin erilaisia. Maailma on muuttunut vauhdikkaammaksi paikaksi ja kohtaamiset nopeimmiksi vilahduksiksi. Kulkeeko elämä ohitsesi joka päivä ja tuntuu siltä, ettei saa mistään kiinni. Juokseminen paikasta toiseen ja asioiden hutaisemalla hoitaminen päivästä päivään saattaa kuluttaa voimavarat loppuun. Kiinnitämmekö tarpeeksi huomiota tapahtuvaan hetkeen vai olemmeko suurimman osan päivistä jossain mielemme koukeroissa, jolloin unohdamme tämän hetken ja elämämme valuu ohitsemme?

 

Elämämme keskittyy pääsääntöisesti työntekoon, opiskeluun, perheeseen, kavereihin ja harrastuksiin. Tulemme joka päivä kohtaamaan asioita, joita olemme elämäämme luoneet. Asiat joita arkielämässämme toteutamme ovat oman elämämme tukipylväitä joista tulisi nauttia.

Monta kertaa kuulee itseltänsä kysymykset, elänkö oikein, teenkö oikeita asioita tai pitäisikö muuttaa jotain, jotta olisin onnellisempi. Suomalaisille onnellinen elämä on jokaisen omassa kädessä, koska jokaisella on mahdollisuus valita mihin suuntaan omaa elämäänsä johdattaa.

 

ITSENSÄ KOHTAAMINEN

 

Oman minuuden kohtaaminen saattaa nykyään jäädä kaiken kiireen ja vilskeen jalkoihin jolloin meistä saattaa tulla suorittajia. Suorittaminen saattaa tehdä meistä koneistoja jolloin unohdamme nauttia hetkistä tai ottaa kiinni asioista, joita toteutamme päivissämme. Ihmiset miettivät aika usein omaa elämäänsä muiden mielipiteiden kautta ja unohtavat kysyä itseltään mitä minä haluan tai mitkä ovat omat haaveeni. Ihmisen oma halu tai haave on haastava nähdä, koska kaikki ulkoiset ärsykkeet saattavat vaikuttaa omiin mietteisiin.

Vanhempiemme vaikutus elämäämme on suuri ja lähtökohdat valintoihimme teemme varttuessa monta kertaa vanhempiemme kautta. Irtaantuminen omaan elämään saattaa olla hyvinkin haastavaa, koska olemme arvostuksella kiinni omissa vanhemmissamme emmekä halua loukata heitä tekemällä vastoin heidän halujaan. Vanhempanne, eikä kukaan muukaan elä meidän elämäämme. Omien haaveiden toteuttaminen tulee ykkösasiaksi onnellisen elämän

saavuttamiseksi.

 

 

INHIMILLISYYS

 

Inhimillisyys toisia kohtaan on toisen kohtaamista ja vastaanottamista sellaisena, kun on. Suomessa meillä mielenterveysongelmat lisääntyvät vuosi vuodelta ja kohtaamiset jäävät vähemmälle. Kohtaamme toisia vähemmissä määrin ja meitä jää huomaamatta, että saatamme jäädä työn ja kiireen alle. Itsensä ja samalla toisten unohtaminen on ikävä tie, joka saattaa viedä ihmisen masennukseen ja suistaa elämisen halun. Rakkauden saaminen on jokaiselle tärkeää ja meidän tulisi jokaisella olla oikeus saada rakkautta. Rakkauden lähtökohtana on rakastaa itseään niin paljon, ettei tarvitse ketään tuomaan rakkautta itselleen, mutta rakkauden jakaminen toisten kanssa on inhimillistä ja vahvistavaa. Kenenkään ei pitäisi jäädä yksin ja meidän tulisi ottaa huomioon muiden ihmisten tuntemuksia. Maailma on menossa suuntaan, jossa vauhti todellakin kiihtyy ja asioiden hoitamisesta tulee raskaampaa niiden lisääntyessään.

 

Revimmekö nykyään itsestämme liikaa itsemme vai muiden vuoksi vai mikä on syynä, että ihmisten elämä on nykyään paljon haastavampaa?

 

 

 

Kommentoi