Tampere
25 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Herkut haltuun



Kirjoittanut: Jiri Töytäri - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: Podcast tai vlog / 3 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tekijät: Riikka Ketoja, Mira Laine, Sanna Hampinen, Jiri Töytäri

Tällä kertaa haukataan pala kakkua aiheesta herkuttelu. Mitä herkuttelu on ja mistä syistä ajaudumme herkkujen äärelle? Millaista herkuttelukulttuuria meidän porukan keskuudesta löytyy? Näitä kysymyksiä makustelee tällä kertaa Riikka, Sanna, Jiri ja vieraileva herkkupanelisti Mira. Pohdimme myös millaisia vaikutuksia sokerilla on elimistöön ja miksi hiilarit ovat niin koukuttavia? Siinäpä purtavaa kerrakseen.

Podcast -linkki:
Herkut haltuun

LÄHTEET :

Huttunen, J. 2013. Sokeri-puhdasta, valkoista ja vaarallista. Duodecim.

https://www.duodecimlehti.fi/duo11112

Tunnesyöminen hallintaan. 2020. Sydänliitto.

https://sydan.fi/fakta/tunnesyominen-hallintaan/

Palssa, A. Tunnesyöminen. 2020. Syömishäiriöliitto.

https://syomishairioliitto.fi/blogi/tunnesyominen

Ravitsemustieteen perusteet

Energiaravintoaineet. N.d. Terve urheilija. Luettu 4/2022.

Kommentoi