Tampere
27 May, Monday
26° C

Proakatemian esseepankki

Henkilökohtainen Final CampKirjoittanut: Iidaliina Manninen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Monelle aksulaiselle Final Camp on varmasti yksi opintojen kohokohdista. Itse en syttynyt Final Camp ajatuksesta oikein koko Akatemia aikana. Niinpä tein loppu keväästä päätöksen, että en lähde tiimini kanssa Final Campille. Ratkaisuuni vaikutti lopulta useampi tekijä, ja olen edelleen tyytyväinen päätökseeni.

 

Moni saattaa miettiä mitä vaihtoehtoja Final Campin suorittamiseksi on. Itse en ottanut niistä oikeastaan selvää ennen kuin tein päätökseni, tiesin vain, että jotain vaihtoehtoja on. Loppu kesästä minulle tarjottiin työni kautta projektia, jonka otin välittömästi vastaan. Saman tien keksin, että tämä voisi olla myös oma Final Camp -projektini. Syksyllä myös valmentajamme hyväksyi projektin osaksi opintoja.

 

Olen lähdössä Seinäjoelle vetämään kaksi viikkoa kestävää Iittalan pop-upia. Kahtena kesänä olen vetänyt pienempiä Iittala pop-upeja Kalajoella. Nyt saan isomman projektin hoidettavakseni. Pop-up järjestetään Seinäjoen Ideaparkin Keskusareenalla. Olen tehnyt pop-upiin liittyviä valmisteluita jo useamman viikon ajan. Olen tehnyt muun muassa tavaratilauksia, hinnoitellut tuotteet, hoitanut markkinointia, tilannut kassat ja vartioinnin sekä hankkinut työntekijöitä. Työntekijät tulevat pop-upiin Iittalan myymälöistä pitkin Suomea. Jälleen kerran laajoista verkostoistani on ollut hyötyä työntekijöiden hankkimisessa, sillä olen voinut kysyä ihmisiltä suoraan, pääsisivätkö he avuksi pop-upiin. Ja kuten olennaisena osana Final Campiin kuuluu, olen hankkinut koko porukalle majoituksen. Pop-up avataan itsenäisyyspäivänä ja odotan innolla näkeväni kollegoita pitkästä aikaa. Pop-upin ajankohtana joulusesonki on kuumimmillaan, joten toivottavasti pääsemme paiskimaan töitä kunnolla ja tekemään huippu myyntejä.

 

Ja jos joku miettii projektin kansainvälisyyttä, niin Iittala on osa kansainvälistä Fiskars Groupia. Muun muassa yrityksen virallinen asiointikieli on englanti. Vaihtoehtoja Final Campille on siis olemassa, kannattaa vain käyttää luovuutta.

Kommentoi