Tampere
19 May, Sunday
21° C

Proakatemian esseepankki

Helvetin viikko Roiman kanssaKirjoittanut: Ava Koskinen - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Mikä ihmeen helvetin viikko ja helvetin hyvä viikko?

Roima päätti tiiminä yhteisesti, että halutaan järjestää helvetin viikko, jonka jälkeen seuraa helvetin hyvä viikko. Mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen on kirjoittanut kirjan nimeltä Helvetinviikko, jossa hän on luonut armeijassa käytetystä viikosta siviilimuunnelman, jonka voi kuka tahansa toteuttaa. Ilmeisesti muutama tiimi akatemialla on kokeillut tätä aikaisemmin kirjan innoittamana. Roiman kanssa ollaan puhuttu tästä jo varmaan vuoden verran, mutta ei jostain syystä olla vielä saatu sitä tehdyksi. Nyt viikolle on kuitenkin varattu päivämäärä kalenterista. Viikon on määrä alkaa 18.3.2024 ja päättyä 22.3.2024.

Viikon aikana on tarkoitus tehdä kaikkea mahdollisimman epämukavaa. Se voi olla esimerkiksi metsässä tarpomista ja teltassa nukkumista, kylmiä myyntipuheluita, tai vaikka hyllyttämistä alihankintana koko tiimin voimin. Emme ole vielä päätyneet mihinkään yksittäiseen ratkaisuun, mutta sattumalta viikolle osui seuraava 12h innovointi haasteemme, jonka avulla valmistaudumme tulevaan 24h haasteeseen. Naureskeltiinkin jo Roimalaisten kanssa, että todellinen helvetin viikko tulossa. Helvetin viikon päätarkoitus on tehdä yhdessä koko tiiminä jotain todella epämukavaa, josta jää kaikille varmasti jotain käteen. Roima on alusta asti ollut tiimi, joka vaalii tiimiytymishetkiä ja yhdessä olon merkitystä.

Helvetin viikon jälkeen, seuraavalla viikolla meillä on tiedossa helvetin hyvä viikko. Tämä on viikko, jolloin pidetään hauskaa yhdessä ja tehdään kivoja juttuja, sekä palaudutaan helvetin viikosta. Ollaan yhdessä sovittu, että helvetin hyvän viikon aikana ei saa olla huonolla tuulella, tai ainakin sitä pitää pyrkiä välttämään kaikin keinoin ja pitää optimistinen asenne. Saa nähdä kuinka käy.

Mielestäni nämä ovat todella hyviä ideoita, mutta vaativat onnistuakseen tiimin täyden sitoutumisen ja mietin, olemmeko ottaneet tämän oikeaan kohtaan, kun edeltävillä viikoilla on mm. mökkipaja ja myyntipäivät. Nämä ovat kuitenkin jo itsessään tapahtumia jotka monesti uuvuttavat tiimiläisiä, enkä haluaisi että tiimiltä menee täysin mehut ja loppukevät ollaankin sitten tekemättä mitään. Täytyy vielä pohtia, kuinka onnistumme toteuttamaan viikot niin, että niistä todella on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Kommentoi