Tampere
27 May, Monday
15° C

Proakatemian esseepankki

Haluan olla paras!Kirjoittanut: Jyri Lempinen - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Tähän asti olen mieltänyt, että kuntoa voidaan mitata ainoastaan fyysisesti. Lukiessani kirjaa sain monia eri näkökulmia siitä, miten voin parantaa omaa ajatusmaailmaa. Voin esimerkiksi keskittyä pääosin omiin arvoihin ja ymmärrykseen itsestäni tai pohtia sitä, millä tapaa voisin olla parempi, luotettavampi ja vakuuttavampi johtaja. Johtajista tulee usein itselleni mieleen niin sanotut vanhan liiton miehet, jotka noudattavat useita vuosia tai vuosikymmeniä sitten rakentuneita visioitaan ja he eivät suostu muutamaan mitään, mitä on jo kerran oppinut. On jollakin tapaa huvittavaa seurata itsevarmoja ja itseään täynnä olevia ihmisiä yritysmaailmassa. Ehdotuksia ei osata ottaa vastaan ja palauteenantoon suhtaudutaan kummallisen ylimielisesti. Käytännössä toimitaan ja ajatellaan itseänsä vastaan. On tärkeää keskittyä omaan tekemiseen ja verrata usein omia suorituksia itseensä, eikä ympärillä oleviin. Terveellä keskustelulla voi kehittyä henkisesti hyvinvointisemmaksi, ja on annettava itsellensä tilaa liikkua, eikä hakata päätä seinään. Täytyy myöntää, että olen osittain itsekin vanhojen ja huonojen tapojeni orja, mutta luja tahto päästä kaavoista ja huonoista tavoista erilleen on asettaa itselleni tavoitteet, välitavoitteet, mitä noudattaa ja päästä omaan tärkeään päämäärään.

 

Asenne ratkaisee!

 

Ei ole väliä minkälainen tai mitä olet tällä hetkellä. Voit uskoa koko ajan parempaan ja siihen, että pystyt muuttumaan. Asenteella on iso merkitys siihen, mitä teet. Suosittelen tekemään muutoksen heti eikä ns. viidestoista päivä, sillä jonakin päivänä elämä loppuu ja ei ole enää mitään. Oma ajatukseni on aina ollut, että kun teet jotain tee se kunnolla tai jätä tekemättä. Mielenkiinnottomista asioista on saatava mielenkiintoisia tai muuten en voi tehdä niitä. Tämä ottaa jokseenkin aikaa, mutta kun löydän sen oman inspiraation tekemiseen, teen sen loppuun ja tulee olo, että ei voi lopettaa ennen tavoitepistettä, minkä olen asettanut. Kun teen asian kunnolla niin voi samalla varautua menestykseen. Tee enemmän asioita ja tee ne täysillä niin saatat menestyä. Ei kannata ajatella, että tehdään nyt kun on pakko – EI, älä tee. Tee jotain muuta, minkä pystyt tekemään motivaation alaisena, niin saat kunnollisia tuloksia. Sama kun yrität lukea kirjaa niin lue sellainen kirja mistä on hyötyä itsellesi ja mistä saat uusia ajatuksia uraa ajatellen.

 

Jos haluta olla jotain muuta kuin nyt. Valehtele itsellesi niin kauan, kunnes se on totta.

 

Olen kova haaveilemaan ja usein haaveilen aivan arkipäisistä asioista. Haaveita pitää olla ja muistaa, että ottaa ympärillä olevat huomioon. On hyvä, että ajatus lentää ja on isoja unelmia. Unelmat usein mielletään perisuomalaisittain, että niitä on hyvä olla, mutta niihin tuskin koskaan päästää. Hyvä sääntö tähän on se, että jos joku muukin on sen tehnyt, pystyt itsekin. Jokainen unelma vaatii kuitenkin määrätietoisen ja tavoite rikkaan polun. Polku on aina kovin kivikkoinen ja se kuka pääsee pisimmälle pärjää parhaiten. Hauskaa tässä on se, että olen ajatellut seinillä olevista silhuetti kuvista, että ne ovat kovin kliseisiä ja mauttomia sisustuksen osia. Taulut, missä on ”hurraa” -huutoja ja elämän ylistämistä – Pah! Muutin täysin oman käsitykseni kyseisistä huudahduksista ja silhuettikirjoituksista. Mikä olisikaan parempi tapa muistuttaa joka päivä siitä, mitkä ovat elämän arvot ja miksi haluamme elää, mikä on oma päämäärä ja millä sinne päästään. Lyhyet ajatukset auttavat saavuttamaan kaukaisen päämäärän helpommin.

 

Vastoinkäymisten vaikutusta ei kannata koskaan aliarvioida. Vastoinkäymisiin on myös todella vaikea varautua, kun elää täysillä ja riskillä. Itse kannustan aina elämään täysillä. Vastoinkäymisiin voi kuitenkin yrittää varautua. Voi rakentaa toimintamallin, mitä noudattaa, kun vahinko tai vastoinkäyminen tulee eteen. Pääsääntö kuitenkin on se, että haluamme keskittyä vastoinkäymisen ratkaisemiseen, eikä turhaan jäädä potemaan tapahtunutta. Etsi ratkaisu ja toteuta. Tässä on hyvä muistaa kuitenkin oma hyvinvointi ja muista kysyä apua. Liian monta kertaa pyritään saamaan itse ratkaisu ongelmaan ja tuntuu, ettei vaihe etene. Erittäin hyvä esimerkki tästä on vakuutusyhtiöt. Olet hankkinut kotivakuutuksen ja samalla varautunut vahinkoon ja tiedät saavasi apua, kun vahinko sattuu.

 

Lupaa itsellesi olevasi tänään taistelija. Taistele itsesi puolesta ja omistat tavoitteistasi. Anna muiden ihmisten olla osana elämääsi ja luota heihin. Viisas on hidas, mutta viisas kirii suunnitelmallisuudellaan nopeamman. Jos olet viisas tee itsestäsi nopea. Viisas ja nopea on monta kertaa parempi ja se saavutetaan toimintatapojen muutoksella. Tee epämukavuusalueistasi mukavia ja rutinoidu niihin. Muodosta uusia tapoja ja rakenna elämää jatkuvasti, kuten venetsialaiset vajoavan maanpinnan päällä.

Kommentit
  • Elina Merviö

    Mitä muutat omassa toiminnassasi tai ajattelussasi luettuasi tämän kirjan? Miten kehität näitä taitoja käytännössä?

    6.11.2017
Kommentoi