Tampere
26 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Hakusessa “vakaa arki”Kirjoittanut: Annaliina Jokinen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Valmistumisen häämöttäessä olen tullut itse siihen tulokseen, että minulle tällä hetkellä hyödyllisin tapa jatkaa työntekoa akatemian jälkeen, on mennä noin 1-2 vuodeksi johonkin vakaaseen työhön. En ole koskaan ollut sellaisessa, joten koen, että on tärkeää kokea se ja saada tietää, että sopiiko se minulle vai ei. Tällä hetkellä uskon, että tällaisen vakaan jakson jälkeen päädyn kuitenkin tekemään enemmän projektiluontoisia hommia ja hääräämään vähän siellä sun täällä.

Vakaalla työllä tarkoitan sitä, että arkeen tulee selkeä rytmi töiden ansiosta, jolloin on mahdollista vapautua lisää aikaa arjesta, sekä tilaa aivoista. Haluaisin, että yritys, johon menen töihin, olisi paikka, jossa vaihtuvuus ei ole niin suurta, vaan siellä pysytään pidempään. Työntekijät tekisivät työtä täysipäiväisesti, eikä se olisi esimerkiksi opiskelijoiden väliaikainen kääntymispaikka.

Ongelmana tässä kuitenkin on se, että en tiedä mistä tällaisen paikan löytää. Akatemian aikana itselleni on rakentunut todella selkeä kuva siitä, millaisen johtajuuden alaisuudessa haluan työskennellä ja millaisessa työkulttuurissa haluan toimia. Jokaisessa yrityksessä on kuitenkin aina omat ongelmansa ja valitettavan usein ongelmat ovat juuri johtamisessa. Mistä siis löytää paikka, jossa itse pystyy työskentelemään? En todellakaan tarkoita, että kaiken pitäisi olla täydellisesti, mutta itselleni tärkeää on se, että yrityksessä pystytään ottamaan palautetta vastaan ja halutaan kehittyä, sekä oikeasti tehdään asioihin muutoksia tarvittaessa.

Tällä hetkellä kaikkiin avoimiin ja mielenkiintoisiin työpaikkoihin tulee ihan järjettömät määrät hakemuksia, jonka vuoksi tein itselleni visuaalisen suunnitelman siitä, miten juuri minun tulisi edetä työnhakuprosessissa. Kävin aiemmin syksyllä Johanna Vuorenmaan Visuaalisen ajattelun valmennuksessa, jossa opettelimme visualisoimalla hahmottamaan omia käynnissä olevia prosessejamme. Jotta tämä opeteltu taito jäisi elämään ja tulisi osaksi arkeani, halusin myös hyödyntää visualisointia omassa työnhakuprosessissani. Suunnitelman nimeksi tulikin ”Vakaa arki”.

 

Kommentoi