Tampere
21 May, Tuesday
4° C

Proakatemian esseepankki

Flyynan mökkipajaKirjoittanut: Ella Alaluusua - tiimistä Flyyna.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Flyynan mökkipaja

 

Olimme hiljattain kaksi yötä ensimmäisessä mökkipajassamme. Kävimme läpi oppimissopimuksia eli jokainen kirjoitti etukäteen tiedoston siitä, mistä on tullut, missä on nyt, mihin on menossa, miten pääsee sinne ja mistä tietää olevansa perillä. Tämä ensimmäinen mökkipaja painotti etenkin jokaisen menneisyyttä.

 

Jännitin omaa oppimissopimustani paljon. Olin nähnyt sen eteen vaivaa tunteja ja harjoitellut sen kotona. Minä aloitin näiden oppimissopimusten lukemisen ja vein keskustelun heti niin sanotusti syvään päätyyn. Oli hienoa huomata, että tällä oli lopulta toivomani positiivinen vaikutus – useat henkilöt viittasivat omassa oppimissopimuksessaan minun kertomaani ja totesivat, että aloitukseni vuoksi uskaltavat itsekin kertoa vaikeampia asioita tiimille.

 

Oli upeaa huomata, miten jokainen jaksoi kuunnella ja keskittyä – olla läsnä. Oppimissopimukset herättivät keskustelua, jota käytiin rakentavassa mielessä. Odotin mökkipajaa kovasti etukäteen, vaikka en tarkalleen ottaen tiennytkään mitä odottaa. Yllätyin useimpien menneisyydestä: osan positiivisella tavalla ja osan taas negatiivisella tavalla, sillä on aina ikävää kuulla synkkiä tarinoita.

 

Mökkipajan toisen päivänä huomasi jo ilmapiirin olevan rennompi ja kenties kynnyksen puhua omasta menneisyydestään hitusen matalampi. Pajan vaikutukset huomasi siis hyvin jo paikan päällä. Tämä on mielenkiintoinen tapa oppia uutta toisistamme ja toisaalta tämä olisi mielenkiintoinen toimintamalli myös esimerkiksi ystävien kesken.

 

Mielestäni tämä oli erittäin loistava tilaisuus päästä tutustumaan toisiimme pintaa syvemmältä ja ymmärtämään toistemme käyttäytymistä ja toimintamalleja paremmin. Paja oli mielestäni hyvin onnistunut, vaikka päivät tuntuivatkin pitkiltä ja rankoilta. Jokainen yllätti positiivisesti siinä, että uskalsi jakaa vaikeitakin asioita.

 

Mökkipaja oli meille oiva tilaisuus viettää myös aikaa yhdessä ja tiimiytyä. Tunnelma oli mielestäni rento ja yhdessäolo hauskaa. Viihdyin siis mökkipajassa hyvin. Uskon, että tällä oli dialogimme, luottamuksen ja toistemme ymmärtämisen kannalta todella suuri merkitys. Nyt on tuntunut jokseenkin jo yhtenäisemmältä olla tiimimme kesken. Seuraavaa mökkipajaa innolla odottaen!

Kommentoi