Tampere
29 May, Wednesday
26° C

Proakatemian esseepankki

Final Camp suomessa saawan tavallaKirjoittanut: Ella Heineman - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Noin viikko ennen Saawan Final Camp -matkaa tein päätöksen, etten lähdekään Final Campille. Miltä Final Camp näytti suomesta käsin?

Vaihe 1: Matkustus

Lumi peitti Tampereen kun neljätoista Saawalaista matkasi kohti final campia Filippiineillä. Itse satuin silloin olemaan myös flunssassa, joten en päässyt edes kentälle saattamaan heitä. Saawalaiset matkasivat keskiviikosta lauantaihin saakka ja vasta sunnuntaina oli ensimmäinen päivä toimeksiannon parissa. Sillä aikaa kun muut matkustivat järjestelin oman valmistumisen asioita sekä tein kodin suursiivouksen viimeisiä koulurutistuksia varten.

Vaihe 2: Toimeksiannon työstäminen kohteessa

Toimeksiantaja oli luvannut kohteessa olevan supernopea nettiyhteys, joka lopulta olikin supernopea ehkä paikallisesta näkökulmasta, jonka takia esimerkiksi videopuheluiden tai netin kautta tehtyjen puheluiden puhuminen oli mahdotonta. Tämä haittasi kommunikaatiota siinä mielessä, että meillä oli kommunikaatioyhteys kauniina päivinä vain hetkellisesti, eli aktiivinen dialogi uupui kokonaan osana päivistä. Toisaalta, koska aktiivista kommunikaatioyhteyttä ei ollut jokaisena päivänä, pystyin silloin suorittamaan työt esimerkiksi hassuina ajankohtina, eli keskellä yötä. Toisina päivinä aktiivinen keskusteluyhteys oli mahdollista, jolloin pystyimme vaihtamaan ajatuksiakin toimeksiannosta.

Kuvausta ei ole saatavilla.

Vaihe 3: Muut lomailee ja palaa suomeen

Toimeksiannon työstäminen oli omalta osaltani purkissa sitten kun olimme tehneet kattavan ohjeen eri kanavien sekä somejen käyttöön toimeksiantajayritykselle. Silloin muu tiimi pystyi keskittymään lomailuun vielä hetken ennen kotisuomeen palaamista. Itse otin sillä välillä mahtavan harppauksen opinnäytetyön kanssa ja nostin sen tason rimaa hipovasta hiukan ylemmäs. Voisi jopa väittää että hetkellinen välimatka tiimistä mahdollisti itselleni tämän parin päivän mittaisen syvän keskittymisen oppariin.

Kommentoi