Tampere
30 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Final Camp päiväkirja osa 2Kirjoittanut: Oona Orava - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Lauantai 4.11.

Seuraavaksi oli aika matkustaa Surigaon Saarelle, kahden Manilassa vietetyn päivän jälkeen. Lento saarelle kesti kaksi tuntia ja tällä kertaa kaikki jäljellä olevat rinkat löysivät perille asti. Surigaon lentokentällä meitä oli vastassa meidän toimeksiantajamme sekä poliisisaattue, koska meitä oli niin monta, ettemme olisi kaikki mahtuneet laukkujen kanssa toimeksiantajan ja hänen ystävänsä autoihin. Tämä poliisiautossa matkaaminen oli ensimmäinen eksoottinen kokemus matkan aikana ja herätti hilpeyttä kaikissa.

Matka poliisiauton kyydissä resortille kesti vielä puolituntia, jonka aikana saimme ihmetellä uutta ympäristöä, jossa tulisimme viettämään seuraavat 10 päivää. Resortilla meillä on hieno vastaanotto. Saimme ruokaa ja juomaa ja pidimme yhteisen tutustumishetken toimeksiantajan kanssa. Kaikki kertoivat jotain itsestään ja osaamisestaan. Sen jälkeen aloimme suunnitella toimeksiantoa. Emme olleet siis juuri suunnitelleet toimeksiantoon liittyviä asioita etukäteen, nimenomaan toimeksiantajan omasta toiveesta.

10 päivää Surigaossa

Seuraavat päivät olivatkin tekemistä täynnä, sillä teimme päiväretkiä erilaisiin upeisiin kohteisiin ja illalla vielä työstimme toimeksiantoa. Päiväretkiltä otimme siis markkinointi materiaalia eli kuvia ja videoita, joita illalla sitten latailtiin ja editoitiin. Ensimmäinen retken teimme Day-Asan saaren kelluvaan kylään, jossa talot oli rakennettu veden päälle. Kuljimme paikallisten kuljettamilla veneillä autiolle saarelle, josta vuorotellen kävimme laitesukeltamassa kolmen porukoissa, kolmen paikallisen sukeltajan kanssa. Tämä oli yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista matkan aikana varmasti monelle.

Toisen päiväreissun teimme Sohoton luoliin ja meduusa järvelle. Tältä reissulta muistan erityisesti upeat maisemat ja meduusojen kanssa uinnin. Loputkin reissut jäivät mieleen erityisesti maisemien takia. Delfiinien ja valashain näkeminen jäi itseltä väliin, mutta osa tiimiläisitä ehti nähdä silmäyksen valashaista. Yksi hauskimmista hetkistä päiväreissuilta olikin juuri tämä valashain bongailuhetki, kun paikallinen spottaaja huitoi kanootista, kun oli nähnyt valashain. Sitten vene kaahasi hänen luokseen ja kaikki hyppäsivät suin päin veneestä mereen.

 

Kommentoi