Tampere
30 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Final Camp 2020Kirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

On taas se aika vuodesta, kun Proakatemialta valmistuvat tiimit ovat käyneet Final Camp -reissuillaan ympäri maailmaa. Mikä oikein on Final Camp? Se on valmistuvien tiimien loppuhuipennus opiskeluille. Se on kuuden opintopisteen pakollinen kokonaisuus, jonka tiimi suorittaa yhdessä. Final Campilla voidaan tehdä omaa liiketoimintaa tai esimerkiksi hankkia toimeksiannon ulkopuoliselta yritykseltä ja tehdä sen heille. Toisin sanoen sen suorittamiseen tiimit saa hyvinkin vapaat kädet. Ideana on kuitenkin tehdä kansainvälisesti jotakin merkittävää tiiminä. Yhä enemmän myös Suomalaiset yritykset suorittavat tämän kaltaista toimintaa henkilöstölleen. Yritykset lähettävät työntekijöitään ulkomaille työskentelemään yhä useammin esimerkiksi toisessa maassa työskentelevien työntekijöiden kanssa.

 

Valmistuvien tiimien reissaaminen sai Promisiankin tiiminä heräämään, mitä me haluamme tehdä ensi vuonna, kun Final Camp on meille ajankohtainen. Pidimme aiheesta pajaa marraskuussa ja keräsimme koko tiimin ajatuksia mitä me kyseiseltä kuuden opintopisteen kokonaisuudelta odotamme.

 

Aloitimme listaamalla janalle asioita, joihin voimme vaikuttaa ja joihin emme voi vaikuttaa. Asioita, joita nousi esille asioissa, joihin voimme vaikuttaa olivat: toimeksianto, fiilis, työskentelykieli, matkakohde, budjetti, koko tiimin osallistaminen sekä erilaiset aktiviteetit. Toisella puolen janaa taas, joihin emme voi vaikuttaa oli: kohdemaan lait, kohdemaan työkulttuuri, asiakkaan aikataulu. Oli myös paljon asioita, joihin voimme mahdollisesti vaikuttaa kuten: projektin pituus, matkan ajankohta, matkustustapa.

 

Tämän lisäksi kävimme tarkemmin läpi, mitä me tiiminä oikeastaan odotamme tältä kokemukselta. Vahvasti nousi esiin, että meille on tärkeää, mitä me Final Campilla teemme. Kukaan ei halunnut toimeksiannoksi mitä tahansa mitä tarjotaan. Tiimimme haluaa, että toimeksiannosta on jotakin hyötyä niin meille kuin asiakkaallekin. Oli selvää, että sen lisäksi, että teemme matkallamme töitä, haluamme myös vapaata yhdessäoloa. Näin ollen keskustelimme, että esimerkiksi kahden viikon matkalla yksi viikko olisi työntekoa ja toinen viikko yhdessäoloa. Haluamme, että meillä on mahdollisuus myös nauttia viimeisistä hetkistä yhdessä Proakatemian opiskelijoina.

 

Yleinen hyvä fiilis oli myös toistuva teema keskustelussamme, kaikki odottavat viimeisestä koitoksesta ikimuistoista ja jotakin sellaista, mitä ei välttämättä muuten tulisi tehtyä. Haluamme seikkailua ja kokemuksia.

 

Tiimistä myöskin huokui intoa lähteä kauas Suomesta. Myös ihanteellisena pidettiin, sitä ettei kukaan olisi aiemmin kyseisessä paikassa käynyt. Tätä ei tietenkään suurimpana kriteerinä pidetty, mutta hienona mahdollisuutena. Kokea yhdessä jotakin aivan uutta.

 

Mistä Promisia oli yksimielinen niin, Final Campilla ei toivota epäturvallisuutta. Emme siis halua lähteä maihin, joissa turvallisuusriski on korkea. Kukaan ei myöskään halua sooloilua tai erkaantumisia. Haluamme kokea Final Campin yhdessä ja sen me aiomme tehdä. Huonoa fiilistä ja kiiren tuntua ei Promisiassa myöskään arvosteta. Mielestäni nämä kaikki ovat hyviä asioita ja ehdottomasti vältettävissä, joka on positiivista.

 

Kokosimme Promisialle Final Camp -tiimin, joka on päävastuussa kaiken hoitamisesta. Tiimiin kuuluu lisäkseni Amanda, Annika, Joonatan, Mika sekä Teemu. Koko tiimi tekee projektin eteen töitä, mutta päälangat ovat meillä kuudella käsissä.

 

Seuraava askel kohti unelmien Final Campin toteutumista on omien kontaktien läpikäyminen. Jokainen tiimin jäsen kontaktoi mahdolliset verkostonsa ja sen jälkeen voidaan taas edetä askel eteenpäin. Koko ensi vuosi Promisian Final Camp on jokaisen tiimiläisen huulilla, eikä sitä unohdeta hetkeksikään. Etenkään rahanteon suhteen sitä ei saada unohtaa. Tämän takia varsinainen Final Camp -tiimi on varmistamassa, että tiimi näkee koko ajan pitkän tähtäimen tavoitteemme: unohtumattoman seikkailun.

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/palmun-alle-pakertamaan-etatyomatkoilla-tehdaan-harvoin-tavallisia-toita/f4eda08b-48f0-3c7c-89ca-106cc363f2e0luettu 15.12.2019

Kommentoi