Tampere
19 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Evision 24H-fiilistelyäKirjoittanut: Jenna Tirkkonen - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Teimme Evisionin ensimmäisen oikean, rahapalkkiollisen innovoinnin Ahlmanille. Jakauduimme kahteen porukkaan mielenkiinnon mukaan, ja olin itse markkinoinnin haastetta ratkovassa porukassa. Olimme Apukuskin toimistolla, joka osoittautui mielestäni loistavaksi valinnaksi. Tilat olivat siistit ja avarat, jokaiselle löytyi työpiste ja työskentely oli tilojen puolesta tehty helpoksi.

Kun päivä alkoi, jännitti kuten asiaan kuuluu. Kokoonnuimme ensin tiimillä ja kävimme läpi porukan fiiliksiä, jonka jälkeen kokoonnuimme Ahlmanin suuren porukan kanssa samaan Teams-puheluun. Oli mahtavaa huomata, kuinka sankoin joukoin Ahlmanin puolelta päästiin paikalle tuona päivänä. Saimme toimeksiannot (2kpl), jonka jälkeen meillä oli tunti aikaa porukoissamme pohtia, mitä kysyisimme heiltä kyselytunnilla. Kun tunti oli kulunut ja meillä oli liuta kysymyksiä mietittynä, kokoonnuimme jälleen Ahlmanin porukan kanssa, ja siitä jakauduimme pienempiin tiimeihin, joissa oli 2-3 meidän puoleltamme, ja 4-5 Ahlmanin valmentajaa. Meidän porukkaamme kuului ravintola-alan edustaja, kieltenopettaja, juuri taloon tullut eläintenhoitajalinjan edustaja, sekä puutarha-alan edustaja. Keskustelu ehkä hieman poukkoili aiheesta, mutta saimme kohtuullisen hyvin vastauksia kysymyksiimme.

Henkilökohtainen vireystilani päivään lähtiessä oli miinuksen puolella; olin nukkunut edeltävän yön levottomasti, ja unta oli kertynyt n. 3-4 tuntia. Tämä ei kuitenkaan ainakaan päivän alku- tai keskivaiheilla vielä tuntunut. Väsymys näkyi päivän mittaan lähinnä hallitsemattomina naurukohtauksina ja yleisenä levottomuutena. Kuitenkaan varsinaista levontarvetta ei ehtinyt esiintymään, liekö kolmella juodulla Red Bullilla ja lukuisilla kupillisilla kahvia tekemistä asian kanssa… Yleinen tunnelma meidän puolellamme oli mielestäni varsin hyvä, ja vältyimme yhteentörmäyksiltä oikeastaan täysin. Työnteko oli sujuvaa ja sulavaa, ja mielestäni meillä vallitsi hyvä keskinäinen kunnioitus. Meillä oli hyvin huumoripitoinen porukka, mikä oli todella virkistävää, on huomattavasti mukavampaa työskennellä, kun on hauskaa. Naurua ei siis päivästä puuttunut! Oli myös kivaa työskennellä porukassa, josta ei ole varsinaisesti työskennellyt aiemmin kuin muutaman henkilön kanssa. Työtehtävät jakautuivat luontevasti, joskin pientä päällekkäisyyttä esiintyi; huomasimme jossain kohtaa tekevämme samoja tehtäviä, mutta äkkiä tuli uutta tekemistä tilalle, eikä siihen jääty jumiin.

Projektipäälliköt olivat tehneet hyvän pohjatyön päivälle. Moni kaipasi ehkä enemmän vielä keskustelua ja ajatustenvaihtoa toisen ”puolen” kanssa, eli välitsekkejä eri toimeksiantojen välillä olisi ehkä saanut olla enemmänkin. Tilanteesta toki teki haastavan vallitseva pandemia, jonka takia emme voineet toisen porukan kanssa olla samoissa tiloissa tai edes lähellä toisiamme, eli kokoontuminen piti käydä Teamsissa, jolloin yksittäisten henkilöiden ajatustenvaihdosta tuli mahdotonta. Se oli lähinnä projektipäälliköiden ajatustenvaihto siitä, miten kummallakin porukalla menee. En saanut itsestäni kaikkea irti tuona päivänä, mutta kokonaisuudessaan saamme koko tiimin voimin olla tyytyväisiä päivän suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia innovointihaasteita ja syksyllä tietysti sitä kirkkainta, eli 24H-innovointitapahtumaa!

Kommentoi