Tampere
25 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Espanjaan tiimillä, kommunikoinnin kaaosKirjoittanut: Vili Olkkonen - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Psyykkinen vahvuus
Jarmo Liukkonen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Espanjaan tiimillä, kommunikoinnin kaaos

Keväällä 2023 päätimme valmentajamme Elina Merviön kehotuksesta hakea porukalla apurahaa K.P. Ruuskasen säätiöltä ja suunnata matkamme Espanjan Bilbaohon tutustumaan toiseen akatemia tyyliseen koulutusohjelmaan. Itsekin olin tämän kesän aikana jo unohtanut, mutta kun syksyllä kysyttiin ketä kiinnostaisi lähteä reissua suunnittelemaan nostin käteni. Tätä hetkeä olen monta kertaa miettinyt, että miksi.

 

Varaus helvetti, aikataulu mikä aikataulu?

Syksyllä siinä koottiin porukka ja lähdettiin hyvissä ajoin miettimään erilaisia majoitus ja matkustus vaihtoehtoja porukalla. Ensinnäkin täytyy sanoa, että 19 hengelle majoituksen ja lentojen varaaminen ei ihan kivutonta ole. No siinä syksyn mittaan otettiin yhteyttä Bilbaohon, että saisimme hieman enemmän speksejä, joiden pohjalta matkaa suunnitella. No aikaa kului ja vastauksia ei kuulunut. Lopulta pari kuukautta myöhemmin ne vastaukset saatiin, mutta ehkä puoliin kysymyksistämme.

Siinä joulukuun alussa kuitenkin varasimme menolennot koko porukalle, joka oli ajan kanssa täydestä 22 hengestä kutistunut 19. Näiden kolmen osalta matka oli kivuton myös näin varaajan näkökulmasta ei tarvinnut, kun kommunikoida kun heidän ja K.P. Ruuskasen säätiön välillä, no ei ehkä niin kivutonta tämäkään loppupeleissä, mutta saatiin tehtyä. No meille muille oli lennot varannut, mutta edelleenkään ei Bilbaosta kuulunut ohjelmaa eikä vastauksia esimerkiksi ruokailu kysymyksiimme.

Tammikuussa 2024 rupesin jo hieman itsekin stressaamaan, että tuleekohan sieltä vastauksia. Vastauksia odotellessa päätin kuitenkin varata majoituksen pitkien laskelmien jälkeen kokotiimille koko viikoksi Bilbaohon, mitä oli ensin mietitty, että olisimme pari päivää esim. Barcelonassa. Tämä oli kuitenkin oikea päätös ja näin uskon, että pystymme tiimiytymään parhaalla mahdollisella tasolla ja nauttimaan toistemme seurasta.

Espanjan aikataulusta minulta kysyttiin joka viikko, no on aika vaikea antaa aikataulua mitä itselläkään ei ole. No vihdoin matkaamme edellisellä viikolla saimme aikataulun Espanjan päädystä siis noin puoli vuotta myöhemmin mitä oli ekasta kysymys kerrasta.

No kun vihdoin tiesin viikko ohjelman niin pääsin myös juuri ennen matkan alkua varaamaan paluulennot, toki niissä on hieman pidempi välilasku Amsterdamin kautta. Mennään kuitenkin tiimillä hyvällä hengellä läpi mistä vain, joten varmasti tästäkin selviämme.

Ajatukset stressistä ja sen hallitsemisesta

Luin hetki sitten Jarmo Liukkosen ”Psyykkinen vahvuus” (2017) kirjan. Ja siitä kun oppeja otin talteen ajattelin, että vitsit olenpa hyvällä tasolla oman mieleni hallinnan ja erityisesti stressinhallinnan kanssa. No täytyy sanoa, että nyt on haastettu minunkin stressini sietoa ihan toden teolla. On ollut ilo toimia koko ryhmän matkan paketoijana, mutta kyllä oma pinna on ollut tiukilla varsinkin, kun itse olet tiimille jotain tiedottanut ja sitten on soppaa mennyt joku muu keittämään ennen kuin olet itse ehtinyt kysymykseen käydä vastaamassa. (Liukkonen, 2017)

Kokonaisuudessaan koen, että hieno reissu tulossa mutta kyllä psyykkistä vahvuutta varmasti tullaan tässä reissussa koettelemaan vielä enemmänkin, nyt kuitenkin kaikille on kaikki varattu ja niiltä osin kaikki kunnossa ja jopa viikko aikataulu on tehty! Joten nyt on aika rentoutua hetki ja nauttia yhdessä muiden kanssa. Itselle pidän kuitenkin muistissa, että kun kysytään, kuka lähtee Final Camppiä suunnittelemaan pidän itseni siitä mahdollisimman kaukana.

Nyt naatitaan porukalla olemisesta ja jatketaan grindia ensi viikolla, Adios!

 

Lähteet:

Liukkonen, J. 2017. Psyykkinen vahvuus. Helsinki. Santalahti-kustannus

Kommentoi