Tampere
27 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

Ensimmäinen lukuvuosi ProakatemiallaKirjoittanut: Annika Luoto - tiimistä Edel.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ensimmäinen lukuvuosi Proakatemialla

Ensimmäinen lukuvuosi Proakatemialla on kulunut erittäin nopeasti. Kun tämä kouluvuosi lähenee loppuaan, ajattelin, että olisi kiva kerrata ja miettiä kuluneen vuoden tapahtumia. Koulun alusta verrattuna tähän päivään, huomaan, että olen kasvanut henkisesti paljonkin ja oppinut erittäin paljon uusia asioita, joita en ensin edes tajunnut oppineeni. Etenkin asioita itsestäni.

Kun aloitin syksyllä 2023 Proakatemialla, en oikein varsinaisesti tiennyt mitä odottaa. Koulusta olin kuullut tutuilta, sekä itse kerännyt tietoa netistä ja sosiaalisesta mediasta. Ensimmäinen koulupäivä jännitti todella. Onneksi oli pari tuttua, jotka aloittivat koulun samana päivänä ja samalla vuosikurssilla. Syksyllä tutustuimme toisiimme ja kävimme läpi pakollisia kursseja, kuten viestintää, matikkaa, taloudellista ajattelua, ruotsia sekä yrittäjän juridiikkaa. Syksyllä myös oli paljon eri opiskelija tapahtumia, joihin oli ihan mukava osallistua. Syksyllä en kokenut, että olisi helppo olla avoin tai avautua esimerkiksi pajoissa ja pajat tuntuivatkin aluksi hieman epämukavilta.

Joulukuussa 2023 juuri ennen joululomalle lähtöä, saimme kuulla omat tiimimme. Tilanne oli todella jännittävä. Ajatus kuitenkin oli, että pääsi kumpaan tiimin tahansa, niin tulee siitä silti huippua. Saimme heti tiimiajon jälkeen ensimmäisen tehtävän, joka tuli suorittaa saman päivän aikana oman ja uuden tiimin kanssa. Tuntui, että vihdoin pääsi tositoimeen. Joululomalla ollessa huomasin itsestäni uusia puolia ja uusia tapoja ajatella sekä käsitellä asioita. Tuolloin tajusin, että kaikki oli koulun ansiota.

Kun palasimme joululomalta, tuntui, että nyt tämä kaikki vasta alkaa. Saimme tiimin koolle ja jakauduimme eri pienimpiin tiimeihin, jotka hoitivat eri tehtäviä. Päätimme myös osuuskunnallemme hallituksen, team leaderin sekä business leaderin. Pikkuhiljaa osuuskunta lähti pyörimään vauhdilla ja eri projekteja alkoi syntymään. Teimme koko tiimin voimin ensimmäisen projektin, jossa myimme ja valmistimme laskiaispullia. Projekti oli hauska ja se yhdisti tiimiämme paljon.

Vietimme tiimimme kanssa ensimmäistä mökkipajaa keväällä 2024. Ajatus ensin hieman ahdisti, mutta kun mökkiltä palattua astuin pajaan seuraavana päivänä, totesin ääneen, että oloni oli erittäin helpottunut ja pajoihin osallistuminen tuntuu paljon mukavammalta. Olen huomannut, että olen oppinut paremmin kuuntelemaan muita ja toisten ajatuksia sekä dialogia ja sen tärkeyttä. Eli periaate, kun annat, niin saat pitää täysin paikkansa. Kun itse avauduin, tuntuu, että muutkin ymmärtävät itseäni paremmin. Ja kaiken lisäksi on tiimillämme aivan älyttömän hauskaa ja itselläni on erittäin hyvä olo tiimissämme. Koen, että olen lähentynyt tiimini kanssa paljon enemmän kuin syksyllä ja en malta odottaa ensi lukuvuotta, sekä kesän ja ensivuoden projekteja. Ja vaikka kesäloma alkaa pian, aiomme pitää yhteyttä tiiviisti ja olemme jo sopineet tapaamisia tiimin kesken, mikä mielestäni on todella mukavaa!

Kommentoi