Tampere
26 May, Sunday
18° C

Proakatemian esseepankki

Elämä on nyt, annatko sen mennä ohi?Kirjoittanut: Elias Hämäläinen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Huomista ei ole vielä luotu, mistä sen edes tietää tuleeko sitä. Onko wörttiä puskea ravilaput silmillä päivästä toiseen, vuodesta toiseen, katsoen jonnekkin tulevaan ja uhrata huomaamattaan elämä suorittamisen alttarilla?

Jaa meinaakko ettei kannata suunnitella tulevaa? Tai tehä jotain jos se on vaikeeta? Tai olla muutenkaan fiksu? No e. Mut ootko kysyny iteltäs miks sä suoritat? On eri asia kokea se mitä tekee riittävän merkittävänä, että se on vaivan arvoista(jep, ei se siltä aina tunnu ja välillä on tyhjennettävä huussi paljain käsin. Mut ei joka päivä), kun etsiä siitä jotain, mitä sulla ei oo vielä sen ylennyksen tai lihavan lompakon jälkeenkään. Mikä saa sut kulkemaan valitsemaasi suuntaan? Miks sä teet?

Ihan sama mitä vastasit, ni pysähdy. Pysähdy niihin kauniisiin hetkiin, joita päivittäin on. Koita ees. Jos ajattelet ettei niitä oo, ni onks tsäänssiä siihen, että sulla on niin kiire ettet vaan huomaa katsoa?

Anna aikaa ihmisille sun elämässä. Ei liene wörttiä kiirehtiä, jos määränpäänä on yksinäisyys. Uskalla päästää toiset sisään. Jos fiksuus on mainittu, ni mainitaan ettei oo fiksua resurssien käyttöä olla yksin ystävien ympäröimänä. Vaan koska et uskalla jakaa mitä sun sydämellä on. Kokeilin joskus sitä. Huono tuote ja paskaa asiakaspalvelua, en voi suositella. Nykyään pyrin pysähtymään näissä hetkissä ja olemaan aito. Aidosti läsnä. Muille sekä itselleni. Välillä se tuntuu vähemmän pelottavalta (varsinkin ku haluais aina olla oikeessa ja tuottaa ainoastaan valmiita ajatuksia). Kertaakaan se ei kuitenkaan oo tuntunut siltä, että valitsin väärin. Ehkä vielä joskus pystyn sanoa sen aina osaavani. Onneks on hyviä sparraajia.

Tätä keskeneräistä ajatusta kirjoitin niin pitkään, että nyt unetkin jää keskeneräiseksi. Pitäs vissiin välillä pysähtyä ja mennä nukkuu ajois. #rip

Kommentoi