Tampere
23 May, Thursday
23° C

Proakatemian esseepankki

DREAM SPARK – AINUTLAATUINEN KOKEMUS AINUTLAATUISILLE NUORILLEKirjoittanut: Erika Niemi - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Ajatuksesta suuren unelman toteuttamiseksi, kiteyttää hyvin Dream Spark leirien tarinan synnyksi. Sytytetään yhdessä kipinöitä.

Ainut laatuinen kokemus, ainutlaatuisille nuorille.

Vanhempani ovat reilun kymmenen vuoden yrittäjyyden aikana tehnyt hyväntekeväisyyttä erilaisille tahoille. Esimerkiksi viety leluja lasten psykiatrian osastolle, koulutettu opaskoira, turvakoteihin apuja etc.

Äitini alkoi miettiä noin kaksi vuotta sitten, että mitähän hyvää sitä seuraavaksi. Lapset, vähävaraisten perheiden nuoret, joilla ei ole mahdollisuutta harrastaa. Tämä olisi tuleva hyväntekeväisyyden kohderyhmä, mutta mitä sitä voisi tehdä heidän hyväkseen. Leiri, sportti leiri Kauniaisten kentällä noin kymmenelle nuorelle, äitini laittoi tuumasta toimeen ja kirjoitti ajatuksensa hänen Facebook kanavalleen. Ajatukseen tarttui äidin entinen naapuri kahdenkymmenen vuoden takaa ”mieheni soittaa sinulle ensiviikolla, hänellä on samaan aiheeseen samankaltainen visio kuin sinulla”, tämä naapurin mies on Kisakallion valmennuskeskuksen johtaja. Monien mutkien kautta olemmekin saaneet aivan mielettömän Dream Spark perheen kasaan, jotka ovat kaikki mukana tekemässä hyvää puhtaasti suoraan sydämestä.

Ensimmäinen Dream Spark leiri järjestettiin lokakuussa 2021 Lohjan Kisakalliossa kolme päiväisenä leirinä. Toinen leiri tulee heinäkuussa 2022 ja paikkana on hyväksi todettu ja tuttu Lohjan Kisakallio, sekä leirin kesto on jälleen kolme päivää ja kaksi yötä.

Leirille osallistuminen on täysin ilmaista ja siihen kuuluu majoitukset, kaikki leirin aikana syötävät ruuat, leiri aktiviteetit ja leiri hattu. Leirille on mahdollista myös osallistua läheinen aikuinen-lapsi pareina, jolloin on hyvä mahdollisuus parantaa suhdetta. Aikuisille leirillä on myös täysin omia heille suunnattuja luentoja ja aktiviteetteja, liittyen heidän omaan jaksamiseensa sekä nuoren jaksamiseen ja tukemiseen.

Leiri on tehty yhteistyössä SOS-Lapsikylien kanssa, joiden kautta menevät kaikki hakemukset leirille sekä lahjoitus rahat. Dream Spark ei pääty leirin loppumiseen, sillä osallistujat saavat kaiken leirillä opitun ja koetun lisäksi mahdollisuuden jatkaa leiriltä löytyneitä harrastuksia SOS-Lapsikylän tukemana, unelmista totta hankkeen hautta saamalla harrastus rahaa. Harrastus lajin ei siis tarvitse olla yksikään leirin lajeista.

Ensimmäisellä leirillä meillä oli myös aivan huikeat leiri kummit Emma Kimiläinen (formula) ja Marko ”mörkö” Anttila (jääkiekko). Valitettavasti Kimiläinen ei kilpailukalenterin vuoksi päässyt paikanpäälle, mutta hän lähetti meidän leiriläisillemme aivan mielettömät video terveiset suoraan Texasista. Anttila pääsi paikanpäälle tapaamaan nuoria ja kertomaan omaa urheilu tarinaansa, sekä vastailemaan leiriläisten kysymyksiin. Tulevalla leirillä Kimiläisen ja Anttilan lisäksi kummi tiimiin astelee Mira Potkonen (ex nyrkkeilijä), sekä Mike Powell (pituushypyn maailmanennätys mies). Potkonen tulee tulevan kesän leirille koko leirin ajaksi viettämään aikaa nuorten kanssa, sekä hänellä on valmentajan rooli kuntonyrkkeily aktiviteetin parissa.

Olin itse mukana järjestämässä ensimmäistä Dream Spark leiriä, sekä myös leirillä ohjaajana mukana. Leiri nosti monia ajatuksia ilmoille, minulla on lapsena aina ollut mahdollisuus harrastaa mitä olen halunnutkin ja jopa useampaa lajia yhtäaikaisesti. Minulla ei oikeastaan mitään muutakaan ole jäänyt lapsuudessa kokematta sen vuoksi, etteikö olisi varaa. Leirin yhtenä lajina oli ”vaellusta ja vaahtokarkkeja”, nuoret kävivät tekemässä pienen kävelylenkin Kisakallion upeissa maastoissa ja lenkki päättyi kodalle, missä oli nuotio kuumana. Nuoret saivat täällä grillata makkaraa ja vaahtokarkkeja, sekä tutustua toisiinsa. Ennen leiriä ajattelin tämän aktiviteetin olevan hieman tylsä, koska ei metsässä vaeltaminen ja makkaran paisto paljoa vaadi vaivaa eikä rahaa. Toisin kävi, tämä aktiviteetti oli menestys ja laittoi minun ajatusmaailmani uuteen uskoon, sekä miettimään asioita uudessa valossa. Yksi nuorista makkaranpaiston yhteydessä kertoi, kuinka joskus on kuullut tarinoita, kuinka hänen isoisänsä on käynyt aikanaan paljon vaeltamassa ja nuotiopaikoilla grillannut makkaraa, mutta tämä nuori ei ole koskaan saanut itse grillata makkaraa nuotiolla. Useat nuoret olivat myös hämillään siitä, että saivat grillata useamman kuin yhden vaahtokarkin.

Olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni, jotka ovat pystyneet mahdollistamaan minulle elämässäni harrastuksia ja useiden eri lajien kokeilua, jotta pystyn löytämään oman intohimoni, harrastamaan ja luomaan ystävyyssuhteita, joista moni on mukana vielä tänä päivänäkin.

Opintojen ja töiden ohella en ole pystynyt olemaan leirin järjestelyissä mukana ihan niin paljon kuin olisin halunnut, mutta olen somea ja yhteistyökumppani palavereja hoitanut, sekä koko Dream Spark tiimin palavereissa ollut mukana.

Palaan aiheen pariin vielä seuraavan leirin jälkeen, joten syksyllä tulee vielä osa 2 laajempana.

https://www.dreamspark.fi/

Kommentoi