Tampere
23 May, Thursday
9° C

Proakatemian esseepankki

Diilejä ja mahdollisuuksiaKirjoittanut: Juha Kankaanpää - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Näin kesän kynnyksellä ajattelin purkaa ajatuksiani hieman useampien silmäparien nähtäville. En juuri ehdi viettää aikaani television äärellä, mutta kevään yksi parhaista anneista oli ehdottomasti Neloselta tullut Diili. Diili on mielenkiintoinen formaatti, koska siinä kilpailijat käyvät läpi vastaavat haasteet kuukaudessa, joita me taklailemme Proakatemilla kolmisen vuotta. Mielenkiintoisen diilistä tekee juuri sen yhdistävät elementit. Tällä kertaa ohjelmaa tuli seurattua ihan erilaisella silmällä kuin aiemmin. Kiinnitin paljon huomiota pieniin asioihin, kuten persoonallisuuseroihin, ryhmädynamiikkaan, johtamiseen ja tapoihin, joilla kilpailijat ratkoivat tehtäviä. Ensimmäisen kahden jakson perusteella käytin Proakatemialla kehittynyttä pelisilmää ja ennustin kolme potentiaalista henkilöä fiinaaliin, joista kaikki olivat neljän parhaan joukossa. Voittaja sen sijaan tuli täytenä yllätyksenä. Näin jälkikäteen asiaa pohtineena voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Kasvun asenne oli tällä kertaa mielestäni ratkaiseva ominaisuus, jolla Sointu Borg kuittasi voiton ansaitusti. Valtavan halun kehittyä lisäksi rehellisyys, suorapuheisuus, aitous ja rohkeus myöntää epäonnistumiset, eivät ole ihan jokaisen heiniä. Mikäli olisin itse istunut Jaajon tai sijoittajan paikalla olisin tehnyt saman valinnan. Myös Jaajon ja neuvonantajien työskentelyä oli ilo seurata ja toi minulle hyvää perspektiiviä tulevaisuuteen toimia vastaavissa tilanteissa. Kerrassaan mainio kausi. Ei lisättävää.

Kaksi vuotta opintoja Proakatemialla on nyt takana ja hiljalleen olen alkanut huomata, kuinka oppimani asiat alkavat konkretisoitua. Käytännössä soveltaminen on alkanut luonnistua yli asiayhteyksien. Diili oli ohjelmana taas yksi apuväline huomata omaa kehittymistä, sillä väitän, että olisin pärjännyt kohtalaisen hyvin useimmissa haasteissa. Substanssiosaamista on kertynyt todella monelta osa-alueelta. Toisista enemmän ja toisista vähemmän. Ajattelu- ja hahmottamiskykyni on aivan eri luokkaa kuin keväällä 2019.Näen ja ymmärrän kokonaisuuksia, olen oppinut viestimään, johtamaan itseni lisäksi myös muita ja ennen kaikkea oppinut itsestäni hurjasti. Kun ymmärtää itseään, ymmärtää paremmin myös muita. Mikä parasta osuuskunnasta on kasvanut viimeinkin aito tiimi. Yksi hieno asia on myös se, että lukemisesta on tullut osa arkea. Se on yksi avaintekijöistä kehityksen taustalla. Toinen on kohtaamiset ja mahtavat ihmiset tarinoineen, joita olen saanut kahden vuoden aikana tavata. Kiitos jokaiselle!

Tällä hetkellä minulla on vahva intuitio valoisasta tulevaisuudesta. Tunne siitä, että kykyni on omissa käsissäni ja sisukkaalla yrittämisellä on mahdollista menestyä. Vielä jonain päivänä maailma aukeaa. Asenne tekemiseen tällä hetkellä on todella positiivinen. Näen paljon mahdollisuuksia joka puolella esteiden sijaan. Ymmärrän, että tänään on tehtävä asioita, joilla on merkitystä juuri nyt. Mikään ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja siksi aionkin ottaa kaiken irti viimeisistä 1,5 vuodesta Proakatemialla ja muistaa nauttia matkasta sekä pienistä onnistumisista.

Loistavaa kesän alkua jokaiselle.

-Juha

Julkaistu LinkedInissä 13.5.2021

https://www.linkedin.com/pulse/diilej%C3%A4-ja-mahdollisuuksia-juha-kankaanp%C3%A4%C3%A4/?published=t

Kommentoi