Tampere
18 May, Saturday
9° C

Proakatemian esseepankki

Blogiteksi Instagram Storyssa – ajatuksia eduskuntavaaleista ja henkilökohtaisesta vastuustaKirjoittanut: Konsta Linkola - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Vaikka olen käyttänyt Instagramia jo yli 5 vuotta aktiivisesti, ja onnistunut sinä aikana saamaan yli 50 tuhatta seuraajaa, vaikuttajana työskentely ei ole koskaan tuntunut kovin luonnolliselta minulle. On ollut helppo puhua kivoista asioista ja jakaa kauniita luontokuvia, sekä toisinaan haastaa itseäni ja seuraajiani taiteellisesti. Eilen otin pienen mutta merkittävän askeleen vaikuttajana, kun avasin suuni Instagram Storyn puolella. Minulla on kansainvälinen yleisö ja normaalisti työskentelen englanniksi, mutta nyt puhuin suomeksi. Aiheena oli eduskuntavaalit, ja tavoitteena oli saada aikaiseksi keskustelu siitä, onko nämä ilmastovaalit, ja mitä se tarkoittaa.

Tuloksena oli 12 min video, jossa nostan yleisön kysymyksiä esille ja annan oman näkökulmani asiaan. Video oli esillä Instagramissa 24 tuntia, ja sitä aloitti katsomaan noin 4400 ihmistä, joista 1100 katsoi koko videon loppuun ja 52 osallistui keskusteluun. Videon lopussa kysyin katsojilta, kokivatko he videon heidän ajan arvoiseksi, ja peräti 95% vastasi myöntävästi.

On vaikea kuvailla, kuinka paljon näin henkilökohtaisen ja haastavan videon tekeminen ja julkaisu jännitti, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ensimmäisen kerran vaikuttajana työskentely tuntui merkittävältä ja nautin siitä. On tottakai olemassa riski, että osa seuraajistani pitävät minua nyt idioottina, mutta kommenttien ja kysymysten perusteella onnistuin tuomaan myös iloa ja lisäarvoa joidenkin arkeen. Arvoista on helppo puhua, mutta vasta kun tuot arvosi näkyväksi käytäntöön, on niillä todella merkitystä.

Saatoin myös olla ensimmäinen Proakatemialla, joka käyttää Instagramia esseepisteiden julkaisuun. Nautin puhumisesta ja keskustelusta, videota tehdessä piti terästäytyä paljon siinä, miten itsensä tuo esille, ja mitä sanoo. Seuraavaksi valloitetaan podcastit.

Vuoden raivaaja 2019

Kommentoi