Tampere
22 May, Wednesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: viiden esseen kommentointiKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tytti Auran essee: Elämä odottaa akatemian ovien ulkopuolella

http://esseepankki.proakatemia.fi/elama-odottaa-akatemian-ovien-ulkopuolella/
Kiitos ihanasta tekstistä Tytti! Näiden samojen asioiden äärellä varmasti jokainen meistä miettii ja pohtii aina aika ajoin ja punnitsee. Akatemian mukaansa tempaavuus on mahtava voimavara mitä yhteisö ja kulttuuri pitää sisällään, mutta todellakin kolikon kääntöpuoli saattaa tulla yllättäen tosi kalliiksi itselleen. Tuntuu, että moniin juttuihin on helppoa sanoa ”jes, tottakai lähden mukaan!” ja nyt puoli vuotta myöhemmin huomaan itsestäni, että olen edelleen väsynyt vaikka isoimmat projektit jo valmistuivat. Opettelen yhä ottamaan aikaa itselleni ja läheisilleni, tämän tekstin jälkeen vielä enemmän. Kun Akatemiakupla minunkin osaltani reilun vuoden päästä puhkeaa, on tärkeää että ympärillä on edelleen tärkeät ihmiset – niin työn kuin vapaa-ajan näkökulmasta.

 

Ville Polojärven  essee: Pennin venytys

http://esseepankki.proakatemia.fi/pennin-venytys/
Hyvää pohdintaa rahankäytöstä Ville! Mukava lukea hyvin asiapitoinen essee, joka on kuitenkin kirjoitettu sopivan rennolla otteella. Blogeista tuomiesi käytännön esimerkkien kautta saa omatkin aivot raksuttamaan ja ajatukset juoksemaan. Olet hauskasti yhdistänyt haastavamman säästämisen sitten ihan ruohonjuuritasolle, että “näin sinäkin halutessasi pääset alkuun”.

 

Reeta Vuotilan essee: Toimintahäiriöinen tiimi

http://esseepankki.proakatemia.fi/toimintahairioinen-tiimi/
Hieno essee Reeta! Tunnistin monia hyvä pointteja tiimistämme, jotka olit osannut sanoittaa juuri oikealla tavalla, kiitos siitä. Essee avasi silmiä sen suhteen, kuinka meillä on omat haasteemme, mutta myös sen osalta, että tässä tiimissä on myös hurjasti vahvuuksia. Kaikki perustuu nimenomaan luottamukselle ja sitoutumiselle.

 

Etta Pakkasen essee: Sponsoriyhteistyö tarinankertojana

http://esseepankki.proakatemia.fi/sponsorointiyhteistyo-tarinankertojana/
Sponsorointi on minulle henkilökohtaisesti aiheena lähes tuntematon, ja itsekin sorrun usein ajatusmalliin ”miksi yritys antaisi vaikkapa tuoteitaa ilmaiseksi sitä vastaan, että saa logonsa johonkin”. Kirjoituksesi avasi sopivasti tuntematonta aihealuetta, mutta jätti jälkeensä suuremman kiinnostuksen. Taidankin siis suunnata kirjastoon lainaamaan kirjan ja sukeltamaan syvemmälle tähän maailmaan.

 

Kajsa Lundellin essee: YAMKsteri

http://esseepankki.proakatemia.fi/yamksteri/
Hyvää pohdintaa Kajsa! Samoja ajatuksia olen pyöritellyt itsekin ja huomaan oman ajatusmaailmani olevan niin juurikin näihin vanhoihin kaavoihin kangistunut, että oletusarvoisesti ajattelen KTM:n olevan jotenkin parempi vaihtoehto. Totta puhuessani en ole edes ajatellut, että YAMK-tutkinto voisi olla vaihtoehto tulevaisuudessa jatkokoulutukselleni. Olet ihan oikeassa tuossa, että uudet ja tuntemattomammat jutut ei saa ansaitsemaansa arvostusta ellei niitä osata sanoittaa auki ja todistaa hyviksi. Toivottavasti tämä kuilu saadaan tulevina vuosina kurottua umpeen!

Kommentoi