Tampere
25 May, Saturday
23° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Sport & Business SeminarKirjoittanut: Anniina Rantalainen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Huh, mikä SBS! On erikoista ja jollakin tavalla voimaannuttavaa, kuinka ihminen voikin tuntea toisen ihmisen stressin, väsymyksen, ylpeyden ja onnen aivan kuin omanaan. Näin kävi mulle toissaviikon Sport & Business Seminarin kanssa, jota tiimimme Juho ja Ville ovat työstäneet viimeisten yhdeksän kuukauden ajan.

                          Seminaari on meidän muiden hurmalaisten silmissä valmistunut vähän niin kuin ”itsestään”, sillä prosessi on tosiaan kestänyt aikamoisen tovin. Pojat ovat pyörittäneet projektia taka-alalla hiljaisesti ja itsestään ääntä pitämättä, minkä takia ehkä kestikin päästä kärryille siitä, mistä SBS:sä oikeastaan edes on kyse. Vaikka projekti on varmasti ollut poikien mielessä se ykkösjuttu jo viime kesästä lähtien, ei tiimiin ole välittynyt minkäänlaista stressiä – ennen kuin tietenkin aivan ennen itse h-hetkeä.

                          Viimeisinä viikkoina pääsimme onneksi tiiminäkin lähemmäs SBS:ää mm. projektisparrauksen muodossa. Annoimme parhaamme mukaan ideoita ja vinkkejä palvelupolun luomiseen ja parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen synnyttämiseen, mutta suurinta osaa asioista pojat olivat jo ajatelleet tai toteuttaneetkin. Siis ihan mieletöntä valmistelua!

                          Kaikki se hienosti tehty tausta- ja valmistelutyö huipentui torstaina, kun oli vihdoin itse seminaarin aika. Menin paikalle yhdeksän jälkeen, ja heti ovella minulle tuli tervetullut olo. En tiedä, johtuiko se siitä, että henkilökunta oli itselle tuttua, mutta kaikki tuntui pelaavan eikä olo ollut yhtään epäileväinen tai hämmentynyt.

                          Päivän aikana kuulimme neljää aivan mieletöntä puhujaa. He olivat oikeastaan niin hyviä, että on vaikea edes ajatella, miten heistä voi enää parantaa. Leijonien valmentaja Jukka Jalonen puhui siitä, miten rakennetaan huipputiimi, Olli-Pekka Kallasvuo urheilun ja bisneksen yhtäläisyyksistä, Johanna Pystynen avasi Vincitin henkilöstökulttuuria inspiroivalla tavalla, ja Petteri Kilpinen lopetti seminaarin vielä aivan mielettömään puheeseen tulevaisuuden työelämästä. Vaikka yöunet painoivat poissaolollaan ja olo oli flunssainen, oli todella helppo keskittyä inspiroiviin puheisiin.

                          Kyllä, seminaarista sai paljon oppeja, puhujat olivat ihan mielettömiä ja aiheet nivoutuivat loistavasti yhteen. Mielestäni kuitenkin parasta koko tapahtumassa oli se, kuinka paljon projektitiimi oli kiinnittänyt huomiota pieniin yksityiskohtiin, jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman hyvä.

Heti Tampere Areenalle saapuessaan vieras törmäsi hymyilevään henkilökuntaan, joka toivotti tämän tervetulleeksi tapahtumaan ja ohjasi narikkaan. Muutenkin koko staff oli hyvin perehdytetyn oloista, kaikki näyttivät tietävän paikkansa tapahtuman kulussa ja asiakkaan silmään kaikki näytti menevän mutkattomasti.

Tapahtuman visuaalisuuteen oli panostettu teemaan sopivin sinisin ja vihrein aksenttivaloin, jotka toivat tapahtumaan myös mukavaa tunnelmaa. Oli hauskaa, että vaikka seminaari tapahtuikin toimistotuntien puitteissa, tunnelma oli kuin hienommassakin iltatapahtumassa konsanaan!

Oikeastaan ainoa asia, johon tarvittiin parannusta, oli lavan valaistus. Koska koko tila oli valaistu hämärämmin, myöskään lavalla ei ollut aluksi tarvittavaa valaistusta, ja puhujien kasvot olivat pimeässä. Projektitiimi reagoi tähän kuitenkin heti, kun oli mahdollista, ja lounastauon jälkeen homma oli korjattu. Kaikin puolin siis asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin reagoitiin nopeasti, mikä loi luottamusta tapahtuman järjestäjiin!

En tiedä, onko arvioni puolueellinen, voi olla. Pojat olivat kuitenkin tehneet seminaarin eteen valtavasti hommia, ja oli ihanaa, että se oikeasti välittyi myös itse tapahtumassa! Tunnelma oli asiallinen, ammattitaitoinen ja kuitenkin niin rento, että siihen en jäänyt kaipaamaan enää muuta!

En malta odottaa ensi vuoden Sport & Business Seminaria! Jännittävää nähdä, miten pojat osaavat tästä enää parantaa…

 

Kommentit
  • Teemu Petäjistö

    Ompa kiva, että meidän touhuaminen teki vaikutuksen :). Hyvä, että tää sattui silmään.
    Kiitos palautteesta!

    7.4.2019
Kommentoi