Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Not-to-do listaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Tim Ferrisin kirjoittama lista on hauska vastaveto kaikenlaisille tehokkuutta lisääville to-do listoille. Syy tähän on yksikertainen: Päättämällä mitä et voi tehdä, päätät suoraan mitä voit tehdä. Eli kääntämällä asian päälaelleen voit saada listasta hyvin paljon enemmän irti. Nämä asiat sopivat hyvin kiireelliselle yrittäjälle taikka muuten vain muuten stressaantuneilla ja kiireisille ihmisille. Listaan mielestäni tärkeimmät asiat, joista koin, että oli eniten hyötyä itselleni:

 

  1. Älä katso ensimmäisenä äläkä viimeisenä asiana päivässä sähköpostia

Kiireellisen yrittäjän on hyvä pitää prioriteetit järjestyksessä. Jokaisen päivän alkuun tulee hoitaa kaikista kriittisimmät asiat pois alta. Sähköpostin tarkastus voi odottaa hetken aikaa. Sähköpostin tarkastus viimeisenä asiana illalla aiheuttaa vain tarpeetonta stressiä ja huonoja yöunia.

 

  1. Älä sovi tapaamisia, jossa ei ole selkeää kestoa ja aihetta

Jotta kokouksella pystytään saavuttamaan jonkunlainen selkeä tavoite, tulee sillä olla ennalta annettu selkeä aihe. Tällöin kummankin osapuolen aika tulee käytettyä mahdollisimman tehokkaasti. Selkeän aiheen läpikäymiseen ei tulisin myöskään kulua enempää kuin 30 minuuttia aikaa

 

  1. Älä tarkasta sähköpostia jatkuvasti

Ota käyttöön automaattisen vastausohjelmat, jolloin pysty säästämään paljon omaa aikaasi. Sähköpostin jatkuva tarkastaminen kuluttaa energiaa ja vie huomiota pois paljon tärkeämmistä asioista. Tarkasta sähköpostisi 2 kertaa päivässä ja taikka lue kaikki saapuneet viestit kerralla, kerran päivässä.

 

  1. Älä käytä liikaa energiaa vähäntuottaviin, mutta vaativiin asiakkaisiin

Varmin tapa saada oma aika käytettyä huonosti on keskittyä vääriin asioihin. Ei kannatta käyttää aikaa asiakkaisiin, jotka vaativat enemmän ja usein tuottavat vähemmän. Ja vaativia asiakkaita ei kannatta heti alusta opettaa, että olet jatkuvasti tavoitettavissa. Tähänkin voi soveltaa 80/20 periaatetta, jonka mukaan 20% asiakkaista tuottaa 80% tuloksesta. Kannattaa keskittyä tuottavimpaan 20 prosenttiin.

 

  1. Älä keskity työskentelemään aina vain enemmän

Älä keskity työskentelemään enemmän vaan keskity puolestaan työskentelemään fiksummin. Jos et priorisoi tekemisiä laisinkaan, kaikki tehtävät tuntuvat yhtä tärkeiltä taikka kiireisiltä. Jos priorisoi päivän tärkeimmän tehtävän tärkeimmäksi. Tällöin pystyt keskittymään siihen eikä sinun tarvitse hoitaa tukka putkella montaa pientä asiaa. Meillä kaikilla on rajattu määrä energiaa ja jos sen kuluttaa väärin paikkoihin tuottavuus laskee huomattavasti. Jos et enää osaa päättää mitä pitäisi tehdä seuraavaksi, on parempi olla tekemättä mitään. Lopputulos on todennäköisesti sama

 

Kommentoi