Tampere
26 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: New Year, New me?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vuosi 2017 on ollut rehellisesti sanottuna elämäni vuosi. Tähän saakka – uskon, että nousukiito tästä eteenpäin vain jatkuu edelleen tulevina vuosina. Henkilökohtaisen elämäni näkökulmasta tänä vuonna on ollut ensimmäisen kokonaisen kalenterivuoden yksin. Yksin hyvällä tavalla, yksin itseni kanssa. Pitkäaikainen parisuhteeni päättyi kesän lopussa 2016 ja koen löytäneeni itseni uudestaan. Osaan nauttia yksinolosta, ystävien seurasta ja perheestäni.

2017 on ollut kasvun vuosi monellakin osa-alueella. Olen kasvanut ihmisenä vahvemmaksi ja entistäkin itsevarmemmaksi. Olen kehittynyt ja kehityn edelleen tiimipelaajana. Suurin haasteeni ensi vuodelle on viedä tiimiosaamiseni myös Massiven ulkopuolisiin tiimeihin. Haluan olla hyvä tiimipelaaja myös akatemian ulkopuolella.

Sanonta ”New year, new me” on vapauttava. Se saa minut ajattelemaan ”huh, vihdoin tämä suoritus tulee valmiiksi, on aika uusille jutuille”. Ja tottahan se onkin. Uusi vuosi tuo aina tullessaan uudet kujeet ja jekut. Haluan siltikin pitää mukanani kaiken, mitä tänä vuonna on tarttunut matkaan. En aio syntyä täysin uutena ihmisenä 1.1.2018 – päinvastoin, todennäköisesti vuoden vaihtumisen juhliminen venähtää sen verran pitkälle, että herään enemmän kuolleen kuin uudelleen syntyneen fiiliksellä. ”New me” tarkoittaa minulle ensi vuodella kasvua. Lisää hyviä asioita omaan itseeni, uusia kohteita kehittäväksi ja määrätietoista etenemistä uusia korkealle tavoitettuja tavoitteita kohden.

Ja se mitä vuoden päästä näihin aikoihin haluan pystyä allekirjoittamaan:

 • Olen tulevaisuuden some-osaaja
 • Olen markkinoinnin ammattilainen
 • Olen arvopohjainen reilu johtaja

Miten nämä saavutan? Kun elämän perusasiat ovat kunnossa, voi kehittyä täysillä kehittämään omaa itseään. Kokosinkin itselleni kymmenen kohdan check-listan, johon voin pitkin vuotta palata:

 1. Nukun riittävästi. Vapaahetkien tullen nukun mieluusti jopa hieman unta varastoon.
 2. Juon vettä. Aivot eivät jaksa työskennellä ilman riittävää veden saantia.
 3. Otan hyötyliikunnan jälleen vahvemmin osaksi elämääni, kiire ei saa olla tekosyy oman hyvinvoinnin laiminlyömiselle.
 4. Opin lukemaan. Luen mielenkiinnosta ja kiinnostuksesta, en paineesta kirjoittaa kirjasseitä. Tämä taitaa olla yksi elämän mittainen oppimismatka.
 5. Organisointi ja suunnitelmallisuus. Tässä avainasemassa on kalenterin tehokas käyttö, jolloin saan itsestäni eniten irti.
 6. Puhdas koti. Miten voisin ajatella selkeitä ajatuksia, jos kotini on aivan sekaisin?
 7. Seikkaile enemmän. Seikkailun ei tarvitse olla välttämättä reppureissu Afrikassa, vaan pieniä arkisia juttuja. Iltauinnille Rauhaniemeen tai iltapalaretkelle lähimetsään, kyllä kiitos!
 8. Olen tänä vuonna oppinut erottamaan vapaa-ajan työajasta ja tästä taidosta haluan pitää jatkossakin kiinni. On tärkeää osata viettää vapaa-aikaa ja tehdä itselle tärkeitä ja voimauttavia asioita.
 9. Kärsivällisyyttä, ystävä hyvä. Näin totean itselleni useamman kerran viikossa. Hengitä, laske kymmeneen. Jatkan tätä hyväksi havaittua tapaa seuraavanakin vuonna.
 10. Unohda se, että aina pitäisi tehdä enemmän. Ei tarvitse. Se minkä tekee hyvin riittää. Kunhan teen joka kerta parhaani, mihin siinä asiassa sillä hetkellä pystyn – se riittää.

New year, new me ja kysymysmerkki perään. Ei välttämättä täysin uutta minää, mutta ainakin paras mahdollinen versio itsestäni.

2018, bring it on!

 

Lähteenä ja inspiraationa Massiven tavoitepaja 2.0.

Kommentit
Kommentoi