Tampere
20 Jun, Thursday
13° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Tunnistatko energiasyöppösi?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Urakeskeisessä maailmassa ahmimme kaikenlaisia tehtäviä arkeemme ja työhömme, jotta voimme tuntea olevamme tehokkaita ja aktiivisia ihmisiä. Kaikki haalimasi tehtävät eivät välttämättä edes vie sinua eteenpäin, mutta teet ne ulkoisen paineen tai yhteenkuuluvuuden vuoksi. Oletko koskaan tarkastellut, mihin kaikkeen energiasi kuluu? Onko tehtävä listallasi tai ympäristössäsi vaikutteita, jotka toimivat energian viejinä, joko ajallisesti tai kuluttaa vain omaa mieltäsi?

 

Saatamme myös eksyä ihmissuhteisiin, jossa toimitkin toisen tukipilarina, saamatta itse siitä mitään irti. Ihminen usein nimetään rasittavaksi tai hankalaksi. Syvempi syy kuitenkin ihmisen käytökseen voi olla kasvatuksesta tai jopa mielentasapainon järkkymisestä. Henkilö saattaa olla perheenjäsen tai läheinen ystävä, jolle tunnet velvollisuutta toimia tukijana. Voit kuitenkin itse päättää, kuinka paljon tämä henkilö vie energiaasi tai vastaavasti, voitko ohjata hänen aiheuttavan energian viemisen toiseen suuntaan, keventäen omaa olotilaa.

 

Piirrä puhtaalle paperille suorakaiteen muotoinen palkki. Tämä kuvastaa sinun paristoasi ihmisenä. Jaa paristosi nyt kahteen osaan piirtämällä viiva siihen kohtaan paristoa, mikä kuvastaa sinun positiivisen ja negatiisien energian osioita. Nämä osiot kuvastavat prosenttilukua, ajatellen että täysi palkki on sata prosenttia. Nyt näet piirroksesta, mikä olotilasi on tällä hetkellä.

 

Mieti tässä kohtaa, jos negatiivinen osio on todella suuri, että mitä asioita se sisältää. Nimeä ne paperille, jotta näet konkreettisesti ja rehellisesti sinulle energiaa vievät asiat. Joskus voi olla vaikea myöntää itselle, että tämä henkilö tai asia vie suoranaisesti energiani. Nyt vooit kuitenkin olla itsellesi täysin rehellinen.

 

Toista nyt sama tehtävä uudelleen. Tällä kertaa ajatuksena on tehdä palkki joka kuvastaa sinun ihanne tilaasi. Pidä kuitenkin realismi mukana ja aseta pariston jakava viiva kuvastamaan tavoitetilaasi. Tämän jälkeen listaa asiat, joista tunnet ja tiedät saavasi lisää energiaa. Nosta nämä asiat mieleesi päällimmäiseksi. Kun tiedostat energiaa tuovat asiat, tiedät minne energiasi kannattaa kohdistaa, jotta se antaa mahdollisimman paljon sinulle.

 

Life coach valmennuksessa voimme myös miettiä näitä asioita yhdessä. Positiivisia asioita listatessa kannattaa miettiä konkreettisia asioita, jotta muutos on helppo tehdä. Kannattaa miettiä suoria keinoja, miten voisin tämän toteuttaa, miten saan tätä enemmän arkeeni? Täytyy kenties jostakin luopua, jos täytyy, niin mistä. Oletko valmis siihen? Mieti vielä lopuksi mikä on ensimmäinen askeleesi näiden asioiden lisäämiseksi.

 

Negatiivisten asioiden osuus pienenee, kun saamme tietoisuuteen energiaa antavat asiat. Pyri nyt seuraavan viikon aikana lisäämään näitä asioita, hetkiä ja ihmisiä arkeesi. Viikon kuluttua tunnet olosi paljon vapautuneemmaksi, virkeämmäksi ja inspiroituneemmaksi.

 

-Elbrah

 

Lähteet:

Life coach academy, 2018

Auli Hedman

Kommentoi