Tampere
26 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee – Myyntipäivät 2018Kirjoittanut: Oskari Avotie - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Myyntipäivät 2018

Huhuh taas puhutaan meille kaikille niin mieluisista muutamasta päivästä, kun päästää Akatemian tiimien välillä kisaamaan. Itse olin näillä myyntipäivillä projektipäällikkönä meidän tiimistä Value Creativesta. Tässä blogissa kerron vähän, miten näihin päiviin valmistuttiin ja mitä niistä sitten jäi oikein käteen.

Valmistautuminen alkoi tietenkin projektipäällikön valinnalla, joksi minä sitten päädyin. Itse halusin vahvasti lähteä voittamaan myyntipäiviä ja onneksi myös tiimi oli samalla kannalla kanssani. Niinpä lähdimme luomaan voittoon strategiaa. Arvasimme, että yksi myytävistä tuotteista oli Pitstoppin renkaanvaihto lahjakortteja. Lähdimme luomaan strategiaa tämän tiedon tai arvauksen varaan. Panostimme siinä paljon ständimyyntiin, koska tuote oli selkeästi kuluttajille tarkoitettu. Valitin itselleni kaksi apumiestä auttamaan ns. johtajatehtävissä. tällä pienemmällä tiimillä annoimme jokaiselle tiiminjäsenelle selkeät tehtävät ja tavoitteet.

Loimme myös Mysteeriarvonta tapahtuman Facebookkiin johon koitimme luoda mahdollisimman paljon hypeä ja saada paljon ihmisiä tykkäämään meidän tapahtumasta. Saimmekin sinne paljon trafiikkia, ainakin jossain kohtaa 30 000 ihmistä oli nähnyt tapahtuman. Arvonnan ideana oli se, että arvomme ilmaiseksi tuotteita henkilöille, jotka tägäävät kavereitaan meidän postauksiin. Tapahtuman yksi tavoitteista oli lisätä meidän myyntipäivien tuotteiden myyntiä. Laitoimme tapahtumaan linkin verkkokauppaan toiveena, että mainoksen nähtyään poikkeavat myös ostamassa tuotteen. Noh tämähän ei aivan toiminut halutulla tavalla eli ostoja ei sieltä kirjautunut. Mutta muuten tapahtuma oli menestys ja saa mahdollisesti myös jatkoa.

Sitten itse myyntipäiviin. Myyntipäivien tuotteiksi oli valikoitunut Pitstoppi ja Kulttuurikahvilalaikun lahjakortit. Menimme ensimmäiseen päivään laatimallamme taktiikalla Pitstoppi edellä. Ensimmäisen päivän tulos oli umpisurkea, muistaakseni 210 €. Tämä johtui siitä, että puhelimessa renkaidenvaihdon myyminen oli todella vaikeaa ja arpaonnemme ständipaikan valinnassa ei lykästänyt ollenkaan.

Toinen päivä oli jo taas parempi myös tulosten valossa. Muistaakseni toisen päivän kokonaismyynti oli noin 1600 €. Päivän alkuun koitimme ständeilyä uusilla paikoilla ja huomasimme, ettei se vain toimi. Niinpä illemmasta kokoonnuimme pienemmällä porukalla yhteen ja keksimme hyvän segmentin, jolle tarjota Kulttuurikahvila Laikun lahjakortteja. Kiinteistönvälittäjät ja kaupankylkkijäiset! Päätimme, että viimeisenä päivänä laitamme kaiken likoon ja juurikin tähän kiinteistönvälittäjien kontaktointiin.

Viimeinen päivä oli täyttä tykitystä! Myyntiä alkoi tulemaan ja kaivattuja onnistumisia sen myötä. Porukalla oli aivan loistava fiilis ja kova yhdessä tekemisen tunne. Koko myyntipäivien ajan positiivinen asenne oli jatkunut ja nyt tuntui, että pääsimme porukalla lentoon myynnin suhteen. Tästä erityisesti pitää nostaa korokkeelle kolme kovaa herraa. Jani, Eetu ja Jyri painoi aivan tajuttomalla tsempillä ja myyntiäkin tuli! Huomasi todella kuinka hyvä fiilis tarttuu. Myyntiä keskiviikkona tehtiin noin 4 700 €! Tulos oli huikee! Yhteismyynti kaikenkaikkiaan oli jotain 6 300 €. Kisoissa silti jäimme toisiksi. Hävisimme noin 200 €. Ja tämähän minua lievästi sanottuna harmitti paljon. Tällä suorittamisella ja viimeisen päivän fiiliksellä olisimme ehdottomasti ansainneet voiton. Mutta ei voi mitään Promisia oli parempi ja sillä se, ei voi mitään.

Ehdottomasti Myyntipäivistä jäi näin jälkikäteen paljonkin käteen. Tiimi toimi hyvin yhteen ja pystyimme hyvin muuttamaan taktiikkaa lennosta, joka vaatii paljon jokaiselta tiimin yksilöltä. Jokainen voi olla tyytyväinen itseensä. Paljon opittiin, mutta edelleen tappio kirveltää, vaikka kisoista onkin jo kulunut aikaa.

Kommentoi