Tampere
22 Jun, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee – Kauhuskenaarioiden taklaaminenKirjoittanut: Anna Peltola - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Voin puhua varmasti jokaisen Motiven tiimin jäsenen puolesta, kun sanon, että hyppäsimme kolmantena opiskeluvuotenamme tuntemattomaan siirtyessämme Proakatemian puolelle. Vaikka syksy on edennyt jo melkein lukukauden päätökseen, koemme edelleen pelon tunteita yrittäjyydestä. Kävimme läpi yhdessä viikon pajassa, mitä kauhuskenaarioita meillä on tulevalle keväälle.

 

Päällimmäisinä tunteina meillä on huoli tiimin jäsenten vähäisyydestä, sillä moni meistä on lähdössä vaihtoon ja sitä kautta ylikuormitus lisääntyy sekä raha on aina yksi suuri huolenaihe tiimin jäsentemme keskuudessa. Nämä asiat ovat aikaisemminkin nostaneet päätään keskuudessamme mutta nyt lähdimme miettimään konkreettisia keinoja huolien taklaamisiin! Keväällä esimerkiksi tulemme hyödyntämään ennennäkemättömän paljon akatemian yhteisöä; kun tulee hetki kun meitä on akatemialla vain kolme henkilöä pyörittämässä yritystä paikanpäällä, aiomme tehdä ristipölytystä muiden tiimien kanssa. Uskon, että tulemme saamaan enemmän oppia muilta tiimeiltä mitä osaammekaan edes kuvitella. Myös vaihdossa olevat tiimin jäsenet saadaan pidettyä ajan tasalla ja kuultua heidän ääntään Skypen avulla. Erittäin hyvä keino, jota tulisi hyödyntää mahdollisimman useasti. Tietenkin myös tiimien jäsenten joustavuus nousee suureen merkitykseen, kun välttämättä palaverit eivät mene ”ns” työajan sisälle, jos vaihdossa olevat ovat töissä päiväaikaan.

 

Rahan tekemiseen tarvitaan taas projekteja, joita lähdimme tosissaan potkimaan eteenpäin myöskin tällä viikolla, jotta päästään ajatusten tasolta tekemiseen. Meillä on hyviä suunnitelmia keväälle ja uskon niiden kyllä helpottavan kaikkien huolia! Yhdessä tekeminen on meille se juttu ja sitä tullaankin näkemään paljon keväällä. Olemme sopineet yhteisiä aikatauluja ja rooleja projektien etenemiseen.

 

Isoimmaksi ja tärkeimmäksi kauhuskenaarioiden taklausmenetelmäksi nousi kuitenkin huumori ja yhteishenki. Näitä meidän tiimiltä löytyy ja meidän yhteiseen tekemiseen voi aina luottaa. Jos kaikki menee päin mäntyä, löydämme aina jotain huumorin aihetta. Emme jää rypistelemään synkkyyteen hetkeksikään! Mielestäni yhteishenki ja huumori on meidän tiimimme valttikortti muita vastaan. Uskon sen välittyvän myös jokaiselle asiakkaallemme sekä muille Proakatemialaisille.

 

On hyvä puhua avoimesti kauhuskenaarioista, mutta tärkeintä on miettiä ennakoiden ratkaisuja niille, jotta pahimmat pelot eivät toteudu -tai vaikka toteutuisivatkin niin ne eivät ainakaan lyö meitä ällikällä. Mutkia tulee aina matkaan, mutta niistä mennään eteenpäin yhdessä toisiamme tukien.

 

Mitä kauhuskenaarioita Sinulla tai tiimilläsi on keväälle? Ja mitä keinoja olet/olette löytäneet niiden taklaamiseen?

 

Julkaistu Linkedl.

Ajattelutyöskentelyyn käytetty lähteenä Eeva-Stiina Pesosen artikkelia Kauppalehden sivuilta. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ihmisten-johtaminen-vaatii-yhteishenkea-tassa-johtamispsykologin-vinkit/7ed23dbf-7d12-3a40-a427-900d6680c451

Kommentoi