Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Esittelykirjoitus, Ote omaan talouteenKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Aino ja Joni täällä moi!

 

Niin kuin edellisessä blogikirjoituksessa http://oteomaantalouteen.fi/2017/09/06/mika-ihmeen-ote-omaan-talouteen-2/ mainittiinkin, ovat tyypit valmennusten takana vaihtuneet. Nykyään Ote omaan talouteen –konseptia vetävät ja kehittävät Aino Luuppala ja Joni Ramu! Haluammekin kertoa hieman syistä minkä takia Ote omaan talouteen –valmennus nuorille on lähellä meidän sydämiämme.

Halu yrittäjänä toimiseen ja omalla toiminnallaan asioihin vaikuttamiseen ajoi meidät kummatkin opiskelemaan Proakatemialle, yrittäjyyden ja tiimijohtamisen linjalle Tampereen ammattikorkeakouluun. Taustamme ovat erilaiset, mutta Proakatemia tutustutti meidät. Olemme kummatkin kiinnostuneista niin talousasioista kuin nuorten kanssa toimimisesta – niinpä heti kun kuulimme valmennuskonseptin olevan myynnissä, olimme kiinnostuneita.

Haluamme olla mukana auttamassa nuoria oppimaan oman talouden hallintaan liittyviä konkreettisia ja helppoja keinoja. Haluamme, että jokainen nuori löytää itselleen luonnollisen tavan hoitaa oman taloutensa asioita. Oman talouden hallinta ei saa aiheuttaa liikaa stressiä maksamattomien laskujen tai liiallisten säästösuunnitelmien takia. On tärkeää, että nuorille tulee tutuksi maksuhäiriömerkintöihin ja esimerkiksi ASP-säästämiseen liittyvät asiat. Usein talouskasvatuksen ajatellaan kotona kuuluvan koululle ja puolestaan koulussa ajatellaan lapsen saavan opit kotoaan – me haluamme olla taho, joka tutustuttaa nuoren oman talouden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Visionamme on vähentää nuorten saamien maksuhäiriöiden määrää.

Olemme kummatkin vielä nuoria, muistamme itsenäistymisen kompastuskivet ja toisaalta myös asiat, jotka ovat ajaneet meidät kohti hyvää oman talouden hallintaa. ASP-tilin avaaminen, omilleen muutto, rahastosäästämisen aloittaminen, vuokrasuhteen solmiminen ja monet muut omaan talouteen liittyvät asiat ovat edelleen tuoreessa muistissa. Haluamme, että kukaan valmennukseemme osallistunut nuori ei saa maksuhäiriömerkintää, ja toisaalta tietää miten menetellä jos kokee esimerkiksi oman asunnon ajankohtaiseksi tulevina vuosina.

Tulevaisuudessa aiommekin tarjota valmennusten lisäksi myös muita tapoja nuorelle tutustua oman talouden hallintaan. Pysy siis kuulolla!

 

Julkaistu Ote omaan talouteen -blogissa, jonka tarkoitus on tukea nuoria oman talouden hallinnan haasteissa.

www.oteomaantalouteen.fi

Kommentoi