Tampere
25 Apr, Thursday
4° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Ajatuksia tulevaisuuteenKirjoittanut: Noora-Emilia Hassinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kirje itselleni kahden vuoden ja kolmen kuukauden päähän ajatellen, että mitä haluan saavuttaa ja oppia koulun aikana, mitkä ovat tavoitteita koulun loppumisen jälkeen.

Olen hakenut Proakatemialle, koska haluan oppia yrittäjäksi. Kuulostaa absurdilta tavoitteelta, eikö totta? Moni vastaisi, että yrittäjähän voit olla ilman minkäänlaisia papereita, ilman minkäänlaista koulutusta. Kunhan vain laitat perustamispaperit vetämään PRH:lle ja alat toimia. Onhan sekin totta. Osan mielestä voit olla yrittäjä jopa vain mielentilaltasi. Minä kuitenkin kaipaan sanan yrittäjä taustalle vielä jotain enemmän.

Eli mitä se tavoite tarkoittaa minulle? Haluan oppia ymmärtämään yrityksen taloudenhoitoa ja kuinka toiminnasta tehdään kannattavaa liiketoimintaa. Haluan tietää, kuinka yritystä johdetaan, kuinka haasteisiin tartutaan ja miten yrityksen jäseniä tai mahdollisia työntekijöitä motivoidaan parempiin tuloksiin  – näin muutaman esimerkin mainitakseni.

Haluan kehittyä yksilönä – haluan oppia tiimityöskentelytaitoja, heittäytyä rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin, puhua sujuvampaa englantia ja visioida isommin. Kaikki tämä on totta kai mahdollista oppia myös akatemian ulkopuolella, mutta miksi en hyödyntäisi täysillä tätä mahdollisuutta nyt opiskella ja oppia kyseisiä asioita hienossa ympäristössä, inspiroivien tiimiläisten, valmentajien ja yhteistyökumppaneiden keskellä? Niinpä. Siksi olenkin päämäärätietoisesti lähtenyt opiskelemaan yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutusohjelman tradenomiksi. Olen matkalla kohti tulevaisuuden haaveitani. Matkalla kohti minunlaistani tulevaisuuden yrittäjyyttä.

Akatemian aikana haluan saavuttaa edellä mainitsemani asiat. Hallita kyseiset asiat niin hyvin, että tunnen oloni turvalliseksi lähteä perustamaan omaa yritystä akatemian jälkeen (tai mahdollisesti jatkaa nykyistä yritystämme Promisiaa kohti isompia haaveita ja tavoitteita). Kaikkea minun ei tietenkään tarvitse osata ja tietää täysin kahden vuoden ja kolmen kuukauden päästä, eikä se ole mahdollistakaan. Aina on uutta opittavaa ja uusia aihepiirejä valloitettavaksi. Aina voi syventää jo oppimaansa. Tärkeintä minulle on kuitenkin se, että tunnen saavuttaneeni haluamani osaamistason tiettyjen aihealueiden parissa, jotka nyt vielä koen heikkouksikseni. Tämän jälkeen voin lähteä kehittymään mielenkiinnonkohteideni saralla eteenpäin ja suunnata tavoitteitani myös uusien aihealueiden pariin.

Kahden vuoden ja kolmen kuukauden päästä tahdon olla valmis täysipäiväiseksi yrittäjäksi – se on minun tavoitteeni, se on minun unelmani. Tahdon rakentaa elämän ja työn yhdistelmän, josta minun ei tarvitse toivoa lomaa. Tavoitteen saavuttamiseksi aion jatkossakin toimia oman onneni seppänä, jolloin olen itse täysin vastuussa omasta kehittymisestäni sekä tulevaisuudestani. Tavoitteeseen ei kuitenkaan pääse yksin, vaan ympärille tarvitsee ihmisiä, jotka haastavat omaa ajattelua, osaamista ja näkemyksiä. Tällaisiä ihmisiä ympäriltäni löytyy jo rutkasti, mutta toivon sellaisia ihmisiä lisää ympärilleni myös jatkossakin. Juuri heidän ansiostaan kehittyminen ja vielä suuremmistakin tavoitteista haaveileminen on mahdollista.

Ammennan hurjasti inspiraatiota ihmisistä, jotka jo tekevät lujasti töitä omien tavoitteidensa ja unelmiensa eteen. Toivon, että voisin myös itsekin tulevaisuudessa esimerkin kautta innostaa ja motivoida ihmisiä kohti heidän omia unelmiaan. Aion Proakatemian aikana antaa kaikkeni, jotta voin kahden vuoden ja kolmen kuukauden päästä olla tyytyväinen oppimiini taitoihin, saavutuksiini ja kuinka pitkälle olemme yhdessä tiimin kanssa päässeet.

Kommentoi