Tampere
23 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: 5/5 pinkkunäyttöKirjoittanut: Eetu Kamppuri - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Myyntipäivistä oli tuskin keretty edes täysin palautumaan, kun vuorossa olikin jo seuraava koitos. Kyseessä oli Pinkkunäyttö, joka kesti noin kymmenen tuntia. Periaate oli sama, kuin valmistuvien 24H-haasteessa, mutta toimeksiannot olivat ”kevyempiä” ja niiden ratkaisuun annettu aika lyhyempi. Tiimimme sai kaksi toimeksiantoa: kampaamotukku Palmikon markkinointivideoiden suunnittelun ja toteutuksen, sekä floristi Teija Silverin henkilöbrändäyksen ja digimarkkinointisuunnitelman laatimisen. Olin tiiminpuolikkaassa, joka ratkoi Teija Silverin toimeksiantoa. Itse jouduin poistumaan aikataulujen järjestelemisessä tapahtuneen herpaantumiseni takia parisen tuntia ennen loppusummeria. Tämä harmitti, sillä olisin halunnut olla paikalla katsomassa aikaansaannoksiemme jälkeä. Ai miten meni? No 5/5 tottakai.

 

 

  1. Asetu toimeksiantajan asiakkaan saappaisiin
  2. Minimoi oletukset: älä oleta mitään, vaan kysele toimeksiantajalta kaikesta.
  3. Tavoite niin kirkkaaksi, ettei varmasti mitään jää epäselväksi.
  4. Konkreettinen ratkaisu, joka tuo myös tulosta.

 

Olimme ehtineet läpikäydä myyntipäiviä edellisenä päivänä ennen Pinkkunäyttöä. Myyntipäivien purkamisesta (ehkä) viisastuneina pyrimme valmistautumaan näyttöön etukäteen paremmin. Kirjasimme itsellemme ”ohjeet” toimeksiannon ratkaisun laatimiseen. Nämä neljä ohjetta löydät lueteltuna yllä. Näitä ohjeita seurasimme koko päivän, ja aina kun tuntui siltä, että eteneminen meinasi pysähtyä, palattiin näiden ohjeiden pariin. Ne lukivat työtilamme seinällä koko päivän. Näissä kaikissa myös onnistuimme. Toimeksiantoa esitellessään Silver ei näyttänyt minkäänlaista diashow’ta, eikä oikeastaan antanut kovin terävää kuvaa toimeksiannostakaan. Tässä kohtaa tärkeään asemaan nousi toimeksiantojen esittelyn jälkeen seurannut kyselytunti. Kyselytunnilla Hannu, Aune ja Arttu saivat hiottua tavoitteemme niin kirkkaaksi, ettei varmasti mitään jäänyt epäselväksi. Olin itse vetänyt kyselytunnin ajan tiimillemme ohjattua aivoriihtä. Aivoriihen tarkoituksena oli ennemminkin verrytellä aivoja, jotta ideoimaan lähtiessä ne olisivat virkeät. Teimme myös ideointia jo tässä vaiheessa, mutta sen kohdentaminen oli hankalaa, sillä tavoite ei ollut vielä terävä. Saimme tästä huolimatta tästäkin ideoinnista täytettä raporttimme ideapankkiin.

Näytön edetessä koitti hetkiä, jolloin ainakin allekirjoittaneelle tuli olo, että tavoitteen kirkkaus alkoi hiipua. Visualisoimme tavoitteemme piirtämällä sen fläppitaululle, ja taas alkoi asiat edetä. Loppujen lopuksi raporttimme alkoi muotoutua, samoin esitys. Huomasin, että kun tuntui siltä, ettei saanut ajatuksiaan kasaan, kannatti alkaa kirjoittaa omaa osaansa raporttiin. Näin sain jaksotettua ajatuksiani ja ideoitani. Teimme näin tiiminä ja raporttimme alkoikin edistyä vauhdikkaasti. Lopun päivän kulusta pystyin päättelemään kello 19:46 saamastani viestistä: ”Eetu. Vitoset molemmista :3”. Olin tyytyväinen, sillä Value ei ollut jäänyt tuleen makaamaan myyntipäivien kehnon sijoituksen jälkeen, vaan opeista otettiin koppi jo muutaman päivän viiveellä.

Olin mielissäni huomatessani kaikkien tiimimme jäsenten innon ja ahkeruuden siitä huolimatta, että myyntipäivistä oli hädin tuskin toivuttu. Kaikki jaksoivat hienosti koko päivän ja itseohjautuivat tehokkaasti. Kaikki ottivat rohkeasti tehtäviä, jos heille ei ollut suoraan ohjeistettua mitään tiettyä hommaa. Tiimimme dynaamisuuden voi kiteyttää Oskarin tokaisuun, kun jätin oman osuuteni raportista kesken ja lähdin juoksemaan kohti bussipysäkkiä: ”Mä hoidan sen”.

 

Pinkkunäytön lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Täydet pisteet tarkoittavat yleensä sitä, että vähintään kaikki on mennyt nappiin. Value tarvitsi nämä onnistumiset. Eniten pidän kuitenkin siitä, että Valuella on tapana tehdä asioita hymyssä suin.

Kommentoi