Tampere
24 May, Friday
18° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: 12H pinkkunäyttöKirjoittanut: Removed User

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Valuevaltaus pinkkunäytössä!

Keväällä olin mukana meidän ensimmäisessä tiimidiilissä, josta saimme melko kehnon arvosanan. En puhu siitä sen enempää, vaan siirryn seuraavaksi käsittelemään tämän syksyn 12-tunnin pinkkunäyttöä. Henkisesti ja fyysisesti allekirjoittaneelle 12h -näytön ajankohta oli todella huono, sillä takana oli vasta myyntipäivät, enkä ollut palautunut niistä vielä täysin. Tiimimme suorituksessa tämä ei kuitenkaan näkynyt, vaan asenne ja tekemisen meininki oli heti aamusta lähtien huipussaan!

Alkuvalmistelut meni meillä suhteellisen hyvin. Muutamaa viikkoa aikaisemmin valitsimme projektipäälliköt, jotka hoitivat ennakkovalmistelut juuri niin, kuin pitääkin: aikataulutukseen oli pohdittu selkeä runko sekä aikaisemmat onnistumiset ja virheet otettu huomioon.

Päivän kulku

Saimme aamupäivällä kaksi erilaista toimeksiantoa, johon meidän piti keksiä päivän aikana mahdollisimman hyvä, asiakasta palveleva ratkaisu. Tiimimme organisoitumiskykyä ja paineensietoa tuli testattua oikein kunnolla. Huomaan usein, että itse suoriudun paineen alla työskennellessä paljon tehokkaammin, vaikka stressitasot ovatkin silloin huomattavasti korkeammalla.

Oli helppoa aloittaa työskentely, kun oma rooli oli selvä. Pääsääntöisesti olin mukana suunnittelussa ja itse toteutuksessa. Sain myös tehtäväksi tehdä hakusana-analyysiä, josta hakukoneoptimointia ajatellen tarttui mukaan muutamia uusia tärppejä. Omaan suoritukseen olin tyytyväinen, mutta jäin hieman kaipaamaan itseltäni vieläkin tehokkaampaa työskentelyotetta.

Muutamaan otteeseen päivän aikana tuntui, että meidän yhteinen suunta oli jokseenkin kadoksissa, sillä kokonaisuus vaikutti olevan pirstaleina. Onneksi se kuitenkin muodostui lopulta, mutta siinä mielessä vähän myöhään, että kaikki eivät välttämättä ehtineet tiedostaa sitä itselleen niin kirkkaana.

Grande finale

12H meni meillä niin hyvin kuin vain mahdollista, sillä saimme molemmista toimeksiannoista vitoset, eli maksimipistemäärän. Mikä johti meidät siihen? Jokaisella oli varmasti vielä nälkäisempi halu suoriutua hyvin edellisen epäonnistumisen jälkeen. Lisäksi edellisessä pajassa Hannu ehdotti meille hyviä tavoitteita, joihin lopulta myös päädyimme.

  1. Asetu asiakkaan saappaisiin
  2. Minimoi oletukset: älä oleta mitään, vaan kysele asiakkaalta kaikesta.
  3. Tavoite niin kirkkaaksi, ettei varmasti mitään jää epäselväksi.
  4. Konkreettinen ratkaisu, joka tuo myös tulosta.

Kaiken tämän lisäksi tietenkin projektipäälliköllämme oli iso rooli onnistumisen kannalta. Tykkäsin rauhallisesta johtamistavasta, joka on juuri oman tyylini mukainen. Kiireen tuntua ei päässyt alussa syntymään, joten homma saatiin polkaistua hyvin käyntiin. Itseasiassa kiire tuli vasta lopussa, kun kello alkoi uhkaavasti lähestymään kuutta ja raporttimme oli vielä viimeistelemättä. Saimme kaiken kuitenkin ajoissa valmiiksi, mutta valitettavasti lavalla esitetty presentaatiomme ei mahtunut viiteen minuuttiin, sillä emme ehtineet harjoitella sitä kertaakaan ennen suurta koitosta.

 

Pinkkunäyttö oli meille todella arvokas, tiimiä kasvattava oppimiskokemus ja ennen kaikkea se tiimiytti meitä kaikkia entisestään. Onnistumista kaivattiin, sillä myyntipäivien karvas tappio painoi varmasti vielä monien mieltä, myös minun, vaikka en yleensä sijoituksesta niin paljon piittaakaan.

Valuen ryhmähenki on mielestäni alusta lähtien ollut hyvä ja yhteisten projektien ja tekemisten kautta se vain vahvistuu entisestään. Uskon vahvasti siihen, että meissä on hyvät ainekset huipputiimin muodostumiseen ja ainakin itse pyrin antamaan parhaalla mahdollisella tavalla oman osuuteni siitä tiimimme hyväksi. Seuraavan yhteisen koitoksen tullessa olemme jälleen kerran entistä vahvempia!

Aihetunnisteet:
Kommentoi