Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Muiden esseisiin kommentointiKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentointia muiden kirjoittamiin esseisiin.

 

Olet hyvä tyyppi

“Hyvää pohdintaa omasta käytöksestäsi! Olen huomannut itsessäni välillä samoja piirteitä, ensivaikutelman väärin antamista, mutta olen kanssasi samaa mieltä, että sen jälkeistä fiilistä ihmisissä pystyy vielä muuttamaan. Toki heillä on silti aina pieni muistikuva takaraivossa siitä antamastasi ensivaikutelmasta.”

 

Sport & Business Seminar 2018, mitä jäi käteen?

“Olen kanssasi samaa mieltä heitosta ”etsi ratkaisuja, älä tekosyitä”! Tuntuu että nykypäivänä ainut asia mitä uudessa ideassa nähdään on kaikki siinä eteen tulevat ongelmat. Johtuuko se siitä, että motivaatio ja oma innostus ei riitä lähteä niitä ratkaisemaan vai oletko vain liian laiska ratkaisemaan niitä, on sitten toinen kysymys. Itse ainakin Proakatemian arjessa huomannut välillä turhan paljon löytävän aina ongelmia, eikä suinkaan lähtenyt innoissaan keksimään niihin ratkaisuja. Taidan ottaa tästä itsellenikin kesää varten teemalauseen!”

 

Onko Suomi sittenkään maailman paras maa

“Tää on hyvä kirjotus!

Olen hyvin pitkälti Henrin ja sinun kanssa samaa mieltä asiasta, miksi ajattelemme niin paljon mitä muut ajattelevat meistä? Ja se kun ei edes liity vain ulkomaalaisiin vaan ajattelemme Suomen sisälläkin jatkuvasti näin.

Huomasin Ruotsin reissulla lähes joka paikassa miettivän, että mitähän nuo ajattelevat kun suomalaiset opiskelijat saapuvat tänne? Tykkääkö ne meistä? Pitääkö ne meitä idiootteina?

Miksi emme vain mene omina itsenämme eteenpäin ja anna heille se kuva mitä me olemme, päättäköön sitten mitä ajattelevat ja pitäkööt sen päänsä sisällä, ei se meitä kiinnosta!”

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/onko-itsekasta-tehda-lapsi-70-vuotiaana/#comment-30560

“Mielenkiintoista tekstiä Riina… Ymmärrän sekä sinun, että Kaisan mielipiteen asiassa. Onhan tämä kieltämättä hieman outoa, saada tuon ikäisenä muksu, mutta toisaalta, se tuo heille kaikille onnea ja niinkuin Kaisa kommentissaan sanoi, elämässä joutuu käsittelemään menetyksiä.

Esseestä sen verran, että miten tämä essee on vienyt omaa ammatti osaamistasi eteenpäin ja mitkä ovat tämän esseen tärkeimmät kopit sinulle?”

 

Multitasking vai ongelma keskittyä?

“Olen pohtinut kanssasi samoja asioita! Netistä lukemani artikkelit ja niistä seuranneet ajatukset ovat saman tyylisiä kuin sinulla. Some on vienyt keskittymiskyvyn, on ärsyttävää olla kaverin kanssa oluella tai hengailla ulkona jos hän vain räplää puhelinta, eikä kuuntele yhtään mitä asiaa sinulla on hänelle. Olenko siis niin tylsää seuraa vai onko pakko koko ajan olla vastaamassa some viesteihin.

Olen muutamia kertoja ollut ilman mitään some kanavia sellaisia viiden päivän jaksoja ja ne on kyllä rentouttanut ajatuksia ihan eri tavalla. Ensimmäinen päivä voi olla raskas ”onko joku kaivannut minua”, mutta siitä eteenpäin tilanne helpottaa, etkä enää edes mieti, onko kukaan snäpännyt tai laittanut whatsapp viestiä, keskityt nykyhetkeen ja ympärillä oleviin ihmisiin paremmin. Suosittelen kokeilemaan!!”

 

Kommentoi