Tampere
27 May, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Miten opiskella kun ei kiinnostaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 1 minuutti.

Joskus tekstin tuottaminen voi tuntua ylitsepääsemättömän hankalalta asialta. Ehkä olet kirjoittamassa uutta esseetä tai jonkin muun työsi deadline on lähellä mutta et ole saanut vielä aikaiseksi tehtyä sitä. Tilanne on tuttu kaikille, on vain äärimmäisen vaikeaa aloittaa. Seuraavaksi käydään läpi neljä vinkkiä jotka Thomas Frank esittelee videollaan ” How to make yourself study when you have ZERO motivation”

 

  1. Nouse ylös. Älä jää paikallesi istumaan ja tuijottamaan tyhjää paperia vaan mene ulos kävelylle. Aivosi saavat happea ja vireys tilasi nousee. Pääset myös hetkeksi irti tilanteesta jossa et saanut mitään aikaan ja kävelylenkin jälkeen aloittaminen helpottuu.
  2. Valitse yksi asia mitä aiot suorittaa. Useasti ihmisillä on paljon tehtävää ja kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Kun valitset yhden mitä alat työstämään ja jätät muut suosiolla myöhemmäksi muuttuu työskentelysi huomattavasti tehokkaammaksi. Saat myös helpommin onnistumisen tunteita kun saat yhden asian tehtyä ja se ruokkii motivaatiota tehdä myös loput asiat.
  3. Siivoa pöytäsi. Siisti työpöytä auttaa tutkitusti parempaan tehokkuuteen. Jos työpöytäsi on kuin kaaoksen jäljiltä on vaikeaa saada asiat tehtyä. Et välttämättä löydä tarvitsemiasi asioita ja työn teko hidastuu. Myös häiriötekijät vähenevät kun siivoat pöytäsi.
  4. ”Use low efort hack”- eli vapaasti suomennettuna jos sinulla on esimerkiksi puhe kirjoitettavana ja haluat aloittaa puheesi hauskalla vitsillä mutta et keksi sitä heti jätä se kokonaan kirjoittamatta. Kun et pakota itseäsi tekemään vaikeita asioita heti vaan aloitat siitä mikä tulee luontevasti on paljon helpompaa päästä maaliin. Tyhjä sivu on aina pahin vihollisesi. Jos sivulla ei ole vielä tekstiä ala vain kirjoittamaan kohtia jotka tulee helposti, sen avulla saat huijattua itsesi tekemään asiat eikä aikaakaan kun olet saanut tehtävät tehtyä.

 

Näiden neljän vinkin avulla on mahdollista päästä yli korkeasta kynnyksestä aloittaa tehtäviä. Joskus motivaatio vain pitää hakea kaukaa ja asiat voivat tuntua vaikeilta. Seuraavan kerran kun  näin  on pomppaa siis ylös lähde ulos ja noudata myös loppuja kolmea kohtaa.

 

Kommentoi