Tampere
17 Jun, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Haluatko miljonääriksi?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Se kuka kehittää parhaan henkilökohtaisen lentovälineen saa miljoonan! Jotakuinkin näin kuuluu Boeingin GoFly kilpailun kuvaus. Boeing on siis laittanut pystyyn kilpailun jossa parhaan henkilökohtaisen lentovälineen kehittäjä palkitaan miljoonalla dollarilla. Kriteerejä kisassa oli seuraavasti:

” Tärkein suunnittelukriteeri on se, että lentoneuvo on kevyt ja ohjattava. Sillä pitää voida lentää turvallisesti sekä tungoksessa että maaseudulla. Meluakaan se ei saisi suuremmin tuottaa, jotta häiriöt jäävät mahdollisimman vähäisiksi. (Kauppalehti 14.10.2017)”

 

Nyt siis kuka tahansa Pelle Peloton voi tuoda näytille parhaan lentävän lautasensa ja vieläpä voittaa miljoonan. Mielestäni Boeing on kilpailussaan keksinyt nerokkaan suunnitelman. Heidän ei tarvitse maksaa äärimmäisen kallista työryhmää testaamaan ja luomaan prototyyppejä aluksesta vaan nyt he voivat käyttää rahojaan tehokkaammin. Heidän ei muuta tarvitse kuin maksaa miljoona voittajalle mutta siinä samassa he saavat tarkastella useita kymmeniä erilaisia prototyyppejä aluksista ja voivat suoraan alkaa parannella toimivinta. Boeing siis yksityisti suunnittelun kokonaan ja vieläpä niin, ettei heidän tarvitse maksaa kuin parhaasta ideasta. Ajatushan on aivan mielettömän hyvä!

 

Kun laitetaan pystyyn kilpailu jossa pääpalkinnon suuruudella voidaan taata osallistuja määrä, saadaan varmasti hyviä tuloksia. Mielestäni tällaisia kilpailuita tulisi järjestää paljon useammin. Sitä paitsi vaikka yritys ei tästä toimivaa ideaa lentoalukseen saisikaan, niin miettikääpä asiaa markkinoinnin näkökulmasta!

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/rakettireppu–moottoripyora-taivaalla-tosielaman-pellepelottomille-miljoonan-dollarin-kisa/QP3L6aDP

Kommentoi